1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞBAKAN YARDIMCISI DENKTAŞ, ALEVİ KÜLTÜR MERKEZİ HEYETİNİ KABUL ETTİ
BAŞBAKAN YARDIMCISI DENKTAŞ, ALEVİ KÜLTÜR MERKEZİ HEYETİNİ KABUL ETTİ

BAŞBAKAN YARDIMCISI DENKTAŞ, ALEVİ KÜLTÜR MERKEZİ HEYETİNİ KABUL ETTİ

Serdar Denktaş, Alevi Kültür Merkezi Başkanı Hasan Şaşkara ile yönetim kurulu üyelerini kabul ederek, görüştü.

A+A-

Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Alevi Kültür Merkezi Başkanı Hasan Şaşkara ile yönetim kurulu üyelerini kabul ederek, görüştü.

Başbakan Yardımcılığı’ndan verilen bilgiye göre, Alevi Kültür Merkezi Başkanı Hasan Şaşkara, görüşmeye geçmeden önce yaptığı konuşmada, ülkede yaşayan Alevilerin sorunlarını aktaracaklarını belirterek, hükümeti “Anayasa Değişikliğine İlişkin Yasa Önerisi” konusunda tebrik etti.

Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş da, Anayasa değişikliği çalışmasının bir ilk adım olduğuna dikkat çekti.

Denktaş, Alevilerin yaşadığı bir takım sorunların bilincinde olduklarını, geçmişte olduğu gibi bugün de sorunların çözümü konusunda istişarelerinin devam edeceğini söyledi.

KKTC’nin lâik bir devlet olduğuna dikkat çeken Serdar Denktaş, şöyle devam etti:

“Bu ülke lâik bir devlet olduğuna göre, her türlü dini görüşe son derece açık, yardımcı ve hepsini kucaklayan bir yaklaşımdadır. Hele bir inanışı ortadan kaldırmaya yönelik asimilasyon diye tabir edilen girişim, KKTC’de hiç konuşulmaması gereken bir unsurdur. Kaldı ki birçok insanımız kendini ‘Alevi’ kökenli kabul ederken”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.