1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞBAKAN YARDIMCISI DENKTAŞ, EKONOMİ BAKANLIĞINI RAŞİT’TEN DEVRALDI
BAŞBAKAN YARDIMCISI DENKTAŞ, EKONOMİ BAKANLIĞINI RAŞİT’TEN DEVRALDI

BAŞBAKAN YARDIMCISI DENKTAŞ, EKONOMİ BAKANLIĞINI RAŞİT’TEN DEVRALDI

Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Turizm Bakanlığı’nı devraldıktan sonra, Ekonomi Bakanlığı görevini ise Atay Ahmet Raşit’den devraldı.

A+A-

İLK DEFA ÜZÜLEREK BAKANLIK GÖREVİ DEVRALDIM. DEVRALDIĞIM İKİ BAKAN DA LAYIKIYLA GÖREVİNİ YERİNE GETİREN ARKADAŞLAR”

Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Turizm Bakanlığı’nı devraldıktan sonra, Ekonomi Bakanlığı görevini ise Atay Ahmet Raşit’den devraldı.

Atay Ahmet Raşit, görevi devrederken yaptığı konuşmada, geçiş hükümetinin kurulduğu dönemde, bazı siyasi çevrelerin müstehzi ifadelerle küçümseyici tavırlar içerisinde olduğunu hatırlatarak, daha sonra Hükümetin aldığı kararların ve yaptığı icraatların takdir kazandığının görüldüğünü bunun da zaman içerisinde kamuoyunun hükümete son derece sıcak bakışını ortaya çıkardığını söyledi.

Kendisinin de böyle bir hükümette görev almış olmaktan memnuniyet ve onur duyduğunu ifade eden Raşit, kamuoyunda oluşan genel kanaatin “geçiş hükümetinin” siyasi tarihte bir iz bıraktığı şeklinde olduğunu belirtti.

Yine bu süreçte siyasetteki icra faktörünün çıtasının yükseldiğine dikkati çeken Raşit şöyle devam etti:

“Şimdi bu çıtanın yükseldiği noktada bayrak devrediyoruz. İnancım odur ki, yeni hükümet de bu bayrağı daha yükseklere taşıyacak ve bu devleti yüceltecektir. Benim bu kısa süreli, iki buçuk aylık görev süremde gözlemlediğim, kamuda ivedilikle bir ‘milli ve idari disipline ve reforma’ ihtiyaç olduğudur. Ve ancak bu şekilde devletimiz kurumsallaştırılır, yüceltilebilir. Yeni Bakanımıza başarılar dilerim. Temennim geçici hükümetteki uzlaşı ve başarıyı yakalamalarıdır.”

Bakan Raşit, konuşmasının sonunda hükümette görev yaptığı sürede tüm kabine mensuplarına ve mensubu bulunduğu bakanlığın tüm müsteşar, müdür ve personeline gösterdikleri özverili çalışmadan dolayı teşekkür etti.

DENKTAŞ

Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş da konuşmasında, ilk defa üzülerek Bakanlık görevi devraldığını ifade etti ve “Devraldığım iki bakan da layıkıyla görevini yerine getiren arkadaşlardır” dedi.

Görevi devreden Bakan Raşit ile uzun yıllar birlikte çalıştıklarını söyleyen Denktaş, kendisinin deneyim ve birikimlerinden faydalanmaya devam edeceklerini ifade etti.

Denktaş, Raşit’in 2 buçuk aylık sürede özveriyle kaliteyi yükselterek görev yaptığını söyledi.

Bakanlık bölüşümlerinin değiştiği için henüz hangi binada görev yapılacağının kesinleşmediğini söyleyen Denktaş, ekonominin büyük bölümünün aynı binada, turizm ve çevre bölümlerinin de farklı binalarda hizmet verdiğini hatırlattı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.