1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞBAKAN YARDIMCISI DENKTAŞ, HAVA-SEN’İ KABUL ETTİ
BAŞBAKAN YARDIMCISI DENKTAŞ, HAVA-SEN’İ KABUL ETTİ

BAŞBAKAN YARDIMCISI DENKTAŞ, HAVA-SEN’İ KABUL ETTİ

Denktaş, bugün Hava Taşıyıcıları Sendikası (HAVA-SEN) Başkanı Buran Atakan ve beraberindeki heyeti kabul etti.

A+A-

DENKTAŞ: “FONDA PARA BİRİKTİKÇE ÖDEMELERE DEVAM EDECEĞİZ”

ATAKAN: “TOPLUMUN EN ÖNEMLİ DEĞERİ ORTADAN KALKTIĞI ZAMAN KEŞKE DENKTAŞ BUGÜN OTURDUĞU KOLTUKTA OTURSAYDI. ÖYLE OLSAYDI EMİNİM BU ŞİRKET YAŞAYACAKTI”

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, yeni bir havayolu şirketi kurulmasıyla ilgili çalışmaların hızlandığını belirterek, Türkiye Ulaştırma Bakanlığı’ndan her türlü yardıma hazır olduklarına dair söz aldıklarını belirtti.

Denktaş, bugün Hava Taşıyıcıları Sendikası (HAVA-SEN) Başkanı Buran Atakan ve beraberindeki heyeti kabul etti.

DENKTAŞ’A TEŞEKKÜR

Kabulde ilk sözü alan Atakan, Serdar Denktaş’ı Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) eski çalışanları adına ziyaret ettiklerini ifade ederek, tazminatların bir bölümünün ödenmesi nedeniyle Denktaş’a teşekkür etti.

“GELİŞMELER SEVİNDİRİCİ”

2013 yılının Temmuz ayında gerçekleşen milletvekilliği erken genel seçimi sonrasında KTHY çalışanları mağduriyetlerinin giderilmesi için atılan adımları anımsatan Buran Atakan,  gelişmelerin sevindirici olduğunu vurguladı.

Atakan, “Bu ülkede artık doğru bir şeyler de yapılmaya başlanıyor. KTHY çalışanlarının yaralarına merhem oldunuz” dedi.

“DENKTAŞ HER ZAMAN YANIMIZDAYDI”

Serdar Denktaş’ın KTHY ile ilgili her konuda yanlarında olduğunu ifade eden Buran Atakan,“Toplumun en önemli değeri olan KTHY ortadan kalktığı zaman Serdar Denktaş keşke bugün oturduğu koltukta otursaydı. Öyle olsaydı eminim bu şirket yaşayacaktı” dedi.

ÖDEMELERLE NEFES ALINMAYA BAŞLANDI

KTHY eski çalışanlarının ödemelerle nefes almaya başladığını ifade eden Atakan, çalışanların diğer mağduriyetlerinin 2014 yılı içinde ödenmesini umut ettiklerini söyledi.

Meclisteki araştırma komitesinin çalışmalarının takipçisi olacaklarını belirten Buran Atakan, İrsen Küçük hükümeti döneminde KTHY ile ilgili yaşananları anımsattı.

“KTHY’NİN BUGÜN HAVADA OLMASI GEREKİRDİ”

Serdar Denktaş ise kabuldeki konuşmasında KTHY’nin toplum için ticari ve siyasi değer olduğunu anımsatarak, “KTHY hem çalışanların hem de bizlerin tepki ve ısrarlarına rağmen göz göre göre kapatılan bir kuruluştur. KTHY’nin bugün havada olması gerekirdi” dedi.

Denktaş, tazminatların hükümetin Türkiye Cumhuriyeti’nden temin ettiği borçla ödendiğini vurgulayarak, “Çalışanların alacakları yerine şu anda alacaklı devlettir” dedi.

“FONDA PARA BİRİKTİKÇE ÖDEMELERE DEVAM EDECEĞİZ”

Türkiye’de KTHY’nin tasfiyesi nedeniyle elde edilen rakama işaret eden Serdar Denktaş, “Fonda para biriktikçe ödemelere devam edeceğiz” dedi.

Konuşmasında basındaki bazı açıklamalara dikkat çeken Serdar Denktaş, KTHY eski çalışanlarının ödemelerinin Resmi Kabz Memurluğu tarafından yapılan yanlış nedeniyle geciktiği haberinin tam olarak doğru olmadığını söyledi.

Denktaş, Resmi Kabz ve Şirketler Mukayyidini bugün görevden aldığını açıklayarak, “Konu bu olayla bağlantılı değil, zaten olay o noktaya gitmekteydi” dedi.

Süreci anımsatan Denktaş, söz konusu mukayyidin görevden alınması için 3’lü kararname imzalandığını açıkladı.

YENİ BİR BAYRAK TAŞIYICISI

Denktaş, kabuldeki konuşmasında Hava-Sen ile işbirliklerinin süreceğini ifade ederek, yeni bir havayolu şirketi kurulmasıyla ilgili çalışmaların hızlandığını belirterek, Türkiye Ulaştırma Bakanlığı’ndan her türlü yardıma hazır olduklarına dair söz aldıklarını kaydetti.

Denktaş, “KTHY’nin uçağına binmek en sevdiğimiz şeydi. Yurtdışındayken KTHY uçağına bindiğimizde kendimizi evimizde gibi hissederdik. Şimdi o yok. Oluşturacağımız şirket umarım bu boşluğu doldurur ve inşallah havada yeni bir bayrak taşıyıcımız olur.” dedi.

Serdar Denktaş, meclisteki araştırma komitesinin çalışmalarını takip edeceğini de vurgulayarak araştırılması gereken konulara işaret etti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.