1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞBAKAN YARDIMCISI, DENKTAŞ KARPAZ EKOTURİZM BİRLİĞİ ÜYELERİNİ KABUL ETTİ
BAŞBAKAN YARDIMCISI, DENKTAŞ KARPAZ EKOTURİZM BİRLİĞİ ÜYELERİNİ KABUL ETTİ

BAŞBAKAN YARDIMCISI, DENKTAŞ KARPAZ EKOTURİZM BİRLİĞİ ÜYELERİNİ KABUL ETTİ

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür Bakanı Serdar Denktaş, Yusuf Duman başkanlığındaki Karpaz Ekoturizm Birliği üyelerini kabul etti.

A+A-

DUMAN: “ KARPAZ PANSİYONCULUK PROJESİ ÇEVRESİNDE KALKINMA BANKASI’NDA KREDİ ALAN ÜYELERİMİZ ZOR DURUMDADIR”

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür Bakanı Serdar Denktaş, Yusuf Duman başkanlığındaki Karpaz Ekoturizm Birliği üyelerini kabul etti.

Duman, kabulde Birliğin sorunları ile ilgili Denktaş’a bilgi verdi.

Yusuf Duman, devlet tarafından geliştirilen ve 2005’de başlatılan “Karpaz Pansiyonculuk Projesi” çevresinde Kalkınma Bankası’ndan kredi alan üyelerin zor durumda olduğunu söyledi, “Üyelerimiz iflas noktasına geldi. Çıkış yolu bulamıyoruz” dedi.

Duman, konuşmasında projenin turizmin çeşitliliği ile ekoturizmin gelişimine katkı amacıyla oluşturulduğunu anımsattı.

Serdar Denktaş’ın sorunlarını aktardıkları 8’inci Turizm Bakanı olduğunu belirten Yusuf Duman, “Projeye problemlerle başladık, bugüne kadar da sıkıntılarımıza çözüm bulamadık” dedi.

İVEDİ ÇÖZÜM

Serdar Denkaş’tan sorunlarına ivedi olarak çözüm bulmasını isteyen Yusuf Duman, “Hem hükümetinizin hem de KKTC-TC ekonomik mali protokolünde ekoturizmin destekleneceği yazılıdır. Bunun somut olarak hayata geçirilmesini talep ediyoruz” ifadesine yer verdi.

“YAŞAMIMIZI İDAME ETTİRMEKTE ZORLANIYORUZ”

Duman kredi borçlarının tesislerinin verimliliğini artırmaya yönelik çalışmaların önünü tıkadığını, borçları nedeniyle hiçbir hibe programına başvuramadıklarını anlattı.

Bakanlık teşvik belgesi nedeniyle 10 yıllık vergi muafiyetleri olduğundan ancak bu sürenin dolmak üzere olduğundan söz eden Yusuf Duman, “Sorunlarımıza çözüm bulunmadığından bu muafiyet sektöre hiçbir teşvik niteliği kazandırmadı” dedi.

Devleti çeşitli kurumlarına ödemekle mükellef oldukları resim ve harçların yarattığı sıkıntıya dikkat çeken Duman, işletmelerin kar değil, zarar ettiğini, tesis sahiplerinin yaşamlarını idame ettirmekte zorlandığını hatta hiçbir sosyal güvenceleri olmadığını söyledi.

Dünyadaki ekoturizm uygulamalarına değinen, hükümetlerin verdiği maddi destek ile hibe programlarının ekoturizm üzerindeki etkisine işaret eden Yusuf Duman, konuşmasında ekoturizmin desteklenmesi içi Dünya Turizm Örgütü’nün aldığı tavsiye kararını da anımsattı.

“KARPAZ’DAKİ İŞ OLANAKLARI KISITLI”

Karpaz’ın iş olanakları açısından kısıtlı imkanlara sahip olduğunu vurgulayan Duman, “Bu dezavantajı ortadan kaldırmak için ekoturizm sektörünü geliştirmeliyiz. Ancak bugüne kadar karşılaştığımız olumsuzluklar nedeniyle hem üyelerimiz hem de bölge insanı ekoturizme olan olumlu bakış açısını kaybetti” dedi.

“ÖNCELİKLE KREDİ SORUNUNA ÇÖZÜM BULMALIYIZ”

Söz konusu sorunların aşılması, üyelerin yeniden motive edilmesi için ortak bir yol haritasına ihtiyaç olduğuna işaret eden Duman, “Öncelikle kredi sorununa çözüm bulmalıyız” dedi ve şu talepleri sıraladı:

“Destekleyici faaliyetlerle bölgenin turistler için cazibesi artırılmalı. Sektörün gelişmesiyle bölge için özel hibe programları geliştirmeli.

Bakanlığınızın çatısı altında gerçekleştirilen Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Hibe Destek programlarında Karpaz için bir kota uygulanmalı.

Karpaz Ekoturizm Birliği’nin organizasyon kapasitesinin artırılması ve tanıtım materyallerinin hazırlanması için Turizm Fonu’ndan birliğimize maddi katkı aktarılmalı.”

ÜYELERİN KULLANDIĞI KREDİ TUTARLARININ BİR LİSTESİ DENTAŞ’A SUNULDU

Birlik Başkanı Yusuf Duman, üyelerin kullandığı kredi tutarlarının bir listesini Dentaş’a sundu.

Kabul sırasında Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a eşlik eden müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, Denktaş’a proje ve bugün gelinen nokta hakkında detaylı bilgi verdi.

KONU HAKKINDA KAPSAMLI PROJE HAZIRLANMASI İÇİN DİREKTİF VERDİ

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür Bakanı Serdar Denktaş, pazarlamadan, borçların faizsiz ötelenmesine kadar kapsamlı bir proje hazırlanması konusunda Müsteşarı Aşıkoğlu’na direktif verdi.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.