1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU, AZERBAYCAN HEYETİNİ KABUL ETTİ
BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU, AZERBAYCAN HEYETİNİ KABUL ETTİ

BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU, AZERBAYCAN HEYETİNİ KABUL ETTİ

Yorgancıoğlu, Kıbrıs Türk halkının en büyük sıkıntısının, uluslararası hukukun dışında gibi görünmek olduğunu belirterek,

A+A-

YORGANCIOĞLU: “SİYASİ EŞİTLİĞE DAYALI, İKİ  BÖLGELİ FEDERAL ÇÖZÜM İLE SIKINTILAR GİDERİLEBİLİR”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Kıbrıs Türk halkının en büyük sıkıntısının, uluslararası hukukun dışında gibi görünmek olduğunu belirterek, iki halkın da çıkarına olacak,  siyasi eşitliğe dayalı, iki  bölgeli federal çözüm ile bu sıkıntıların giderilebileceğini söyledi.

Yorgancıoğlu, Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak üzere KKTC’de bulunan Azeri Milletvekileri Sahib Aliyev ile Musa Gasımlı’yı kabul etti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Azeri heyetin Kıbrıs Türk halkının sevinçli gününü paylaşmalarından mutluluk duyduklarını kaydetti. Ülkede, yaşam kalitesinin artması adına gelişimin söz konusu olduğunu kaydeden Yorgancıoğlu, Türkiye’nin de destekleriyle  ellerinden geldiğince bu gelişmeyi daha ileriye taşımaya çalıştıklarını söyledi.

“ÇÖZÜLMEYEN BİR KIBRIS SORUNU VAR”

Ülkede çözülmeyen bir Kıbrıs sorunu olduğunu vurgulayan Başbakan Özkan  Yorgancıoğlu, Kıbrıs Türk halkının en büyük sıkıntısınının uluslararası hukukun dışında gibi görünmek olduğunu vurguladı.

İki halkın da çıkarına olacak,  siyasi eşitliğe dayalı, iki  bölgeli federal çözüm ile bu sıkıntıların giderilebileceğini, görüşmelerin de bu temelde devam ettiğini belirten Yorgancıoğlu, “ Umarım ve dilerim ki her iki halkın lideri (Cumhurbaşkanları) kısa bir sürede böylesi bir çözüme ulaşırlar. Hükümet olarak elimizden geldiğince kendi liderimize yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

Çözümle birlikte Kıbrıslı Türklerin uluslararası hukukun içerisine girmelerinin  söz konusu olacağını söyleyen Yorgancıoğlu, Kıbrıs’ın dünya yatırımcılarının ilgi duyacağı  bir bölge olacağını, çatışma halinde olan bölgelerde de barış adına olumlu etki yaratacağını ifade etti.

Başbakan Yorgancıoğlu, çözümün, ekonominin gelişmesine ve  halkların yaşam düzeyinin yükselmesine de neden olacağını belirtti.

ALİYEV

Azerbaycan Milli Meclisi, Uluslararası ve Parlamentolar arası İlişkiler Komitesi Üyesi Sahib Aliyev kabulde yaptığı konuşmada, “güzel memleket” olarak nitelendirdiği KKTC’ye yaklaşık 20 yıl aradan sonra ikinci kez geldiğini belirterek, geçen sürede KKTC’nin kalkındığına dikkat çekti.

Azerbaycan halkının selamlarını ileten Aliyev,  KKTC’nin zor koşullar altında iyi kalkınma hamlesi gerçekleştirdiğini söyledi.

Aliyev, Kıbrıs’ta barışın gerçekleşmesi ve iki halkın barış içerisinde yaşaması dileğinde bulundu.

GASIMLI

Azerbaycan Türkiye Parlamentolar arası Dostluk Grubu Komite Üyesi Musa Gasımlı da,  Kıbrıs Türk halkının Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutladı.

KKTC’ye ilk kez 1992 yılında geldiğini kaydeden Gasımlı, KKTC’de  müthiş bir gelişme ve kalkınma gördüğünü ifade etti.

KKTC’deki gelişmeleri yakından takip ettiğini ve KKTC ile ilgili yazılar da yazdığını söyleyen Gasımlı,  20 Temmuz’un en sevdikleri bayramlardan biri olduğunu belirtti.

Kabulde, Azeri Milletvekili Musa Gasımlı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na kitap takdim ederken, Yorgancıoğlu da el işi hediye etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.