1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU, BAY-SEN’İ KABUL ETTİ
BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU, BAY-SEN’İ KABUL ETTİ

BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU, BAY-SEN’İ KABUL ETTİ

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, “gerçekten çalışan” insanların çıkarlarının savunulması gerektiğini dile getirerek, “Testiyi dolu götürenle, boş götürenin bir tutulması halinde sistemin çöktüğünü de hep birlikte yaşadık” dedi.

A+A-

YORGANCIOĞLU: “TESTİYİ DOLU GÖTÜRENLE BOŞ GÖTÜRENLE BOŞ GÖTÜRENİN BİR TUTULMASI HALİNDE SİSTEMİN ÇÖKTÜĞÜNÜ HEP BİRLİKTE YAŞADIK”

LATİFOĞLU: “TÜM HÜKÜMETLER SORUNLARI ÇÖZME SÖZÜ VERDİ AMA BU GERÇEKLEŞMEDİ”

SAKALLI: “GEÇİCİLER YASAL STATÜYE KAVUŞTURULMALI”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, “gerçekten çalışan” insanların çıkarlarının savunulması gerektiğini dile getirerek, “Testiyi dolu götürenle,  boş götürenin bir tutulması halinde sistemin çöktüğünü de hep birlikte yaşadık” dedi.

Yorgancıoğlu bugün, BRT Çalışanları Sendikası (Bay-Sen) Başkanı Salih Sakallı ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Toplantıda Bay-Sen’in bağlı bulunduğu Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Başkanı Yakup Latifoğlu da hazır bulundu.

LATİFOĞLU: “TÜM HÜKÜMETLER SORUNLARI ÇÖZME SÖZÜ VERDİ AMA BU GERÇEKLEŞMEDİ”

Hür-İş Başkanı Yakup Latifoğlu kabulde yaptığı konuşmada, geçmişten bugüne tüm hükümetlerin BRT’deki sorunları çözme sözü verdiğini ancak bunun hiçbir dönemde gerçekleşmediğini söyledi.

BRT’de, verimliliği artırırken, iş güvenliğinin de sağlanabileceği bir yapı oluşturulması gerektiğini ifade eden Latifoğlu, kurumun mali sıkıntılar yaşadığını sözlerine ekledi.

SAKALLI: “GEÇİCİLER YASAL STATÜYE KAVUŞTURULMALI”

Bay-Sen Başkanı Salih Sakallı da yaptığı konuşmada, BRT’nin mali sıkıntılar yaşadığını dile getirerek, kurumla ilgili bazı projeler ürettiklerini ancak bunların gerçekleşmesi için BRTK Yasası’nın hayata geçmesi gerektiğini söyledi.

Kurumda 21 yıldır çalışan bazı personelin hala yasal statüye alınmadığını ve çalışanların 4’te 3’ünün geçici personel statüsünde bulunduğunu dile getiren Sakallı, bu kişilerin yasal statüye kavuşturulmasını talep etti.

Sakallı, BRT’nin mali açıdan özerkleştirilmesi içinde ilgili yasanın hayata geçmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

YORGANCIOĞLU: “TESTİYİ DOLU GÖTÜRENLE BOŞ GÖTÜRENİN BİR TUTULMASI HALİNDE SİSTEMİN ÇÖKTÜĞÜNÜ HEP BİRLİKTE YAŞADIK”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da kabulde yaptığı konuşmada “gerçekten çalışan” insanların çıkarlarının savunulması gerektiğini dile getirerek, verimliliğin önemine vurgu yaptı.

BRT’deki durumun da bu açıdan yeniden değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Yorgancıoğlu, kendilerinin de atacakları adımlarda bunu göz önünde bulunduracaklarını ifade etti.

“Gerçekten çalışmayanlar varsa onları da birlikte değerlendirmemiz gerekiyor” diyen Yorgancıoğlu, “Testiyi dolu götürenle boş götürenin bir tutulması halinde sistemin çöktüğünü de hep birlikte yaşadık” şeklinde konuştu.

TAK

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.