1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU: “ENGELLERİ KALDIRMAK İÇİN EL BİRLİĞİYLE ÇALIŞIYORUZ”
BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU: “ENGELLERİ KALDIRMAK İÇİN EL BİRLİĞİYLE ÇALIŞIYORUZ”

BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU: “ENGELLERİ KALDIRMAK İÇİN EL BİRLİĞİYLE ÇALIŞIYORUZ”

Başbakan Yorgancıoğlu, Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu'nu kabul etti.

A+A-

“ENGELLERİ KALDIRMAK İÇİN EL BİRLİĞİYLE ÇALIŞIYORUZ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, engellilerin önündeki engelleri kaldırmak için el birliğiyle çalıştıklarını belirterek “Bütün hedeflere ulaştık mı diye sorarsanız ulaşmadığımızı hepimiz biliyoruz” dedi.

Başbakan Yorgancıoğlu, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası nedeniyle Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu’nu kabul etti.

Federasyon Başkanı Derviş Yücetürk, Yorgancıoğlu’na Görme Engelliler Okulu’yla ilgili sorunların ve acil istihdam bekleyen üyelerin listesinin de yer aldığı 11 maddelik bir istem paketi sundu.

Yücetürk, istemlerini 15 maddeden 11’e indirdikleri için Yorgancıoğlu’na ve hükümete teşekkür ederek, Engellileri Koruma, İstihdam ve Rehabilite Yasası’nın tadil edilerek yıllardır bekledikleri engellilerin tümüne gümrüksüz araba hakkının verilmesinin kendilerini son derece mutlu ettiğini söyledi.

Yerine getirilen istekleriyle ilgili detaylı bilgi veren Yücetürk, engelsiz yaşam evleri konusunda da destek istedi. Mecliste bulunan Özel Eğitim Yasası’nın ve Dernekler Yasası’nın sürekli kadük olduğunu anımsatan Yücetürk, Dernekler Yasası’nın hayata geçirilmemesi nedeniyle yaşanan sorunlara örnekler verdi.

İstihdamla ilgili de yetkililerin kendilerini sürekli özel sektöre yönlendirdiğini kaydeden Yücetürk, devlet kadrolarının kendileri için açık olması gerektiğini ancak, bağımlıların, böbrek, kanser hastalarının da kendileri için ayrılan istihdam pastasından yararlandığını kaydetti.

Yücetürk, ulaşım ve dolaşım sıkıntılarını da anlatarak 2004’de hizmete geçen Görme Engelliler Okulu’nda ise hala bir temizlik elemanı olmadığını belirtti.

Kısa süre sonra hizmet vermeye başlayacak Engelliler Kütüphanesi’nin açılışına dikkat çekmek için yetkilileri çağırmayacaklarını söyleyen Yücetürk, kütüphanenin altyapısı hakkında bilgi verdi.

YORGANCIOĞLU: “BÜTÜN HEDEFLERE ULAŞMADIK”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, engelleri kaldırma adına el birliğiyle çalıştıklarını belirterek “Bütün hedeflere ulaştık mı diye sorarsanız ulaşmadığımızı hepimiz biliyoruz” dedi.

Sorunların çözülmesi için de önümüzdeki günlerde girişimlere devam edeceklerini ifade eden Yorgancıoğlu, en önemli konunun istihdam olduğunu, o konuda da kendilerinden önce tüm kadroların kötü amaçla kullanılması nedeniyle sıkıntılar yaşadıklarını kaydetti.

“ÖNÜMÜZDEKİ YILA KADAR İSTİHDAM YAPAMAYACAĞIZ”

Başbakan Yorgancıoğlu, geçen yıl öğretmen ve doktor ihtiyacını karşılayabilmek için de bu yıldan borç aldıklarını, bu yüzden önümüzdeki yıla kadar istihdam yapamayacaklarını anlattı.

Yorgancıoğlu, sorunu çözmek adına özelde istihdam edilecek engellilere ayrıca belli oranlarda katkı yapmayı düzenleyen yasayı da Meclis’ten geçirdiklerini anımsatarak, tüm sorunları zamanla çözerek rahat yaşamı sağlamak için çalıştıklarını söyledi.

Başbakan Yorgancıoğlu, Dernekler Yasası’nın da tamamlanmak üzere olduğunu ifade etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.