1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU, JOKEY KULÜBÜ YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİ KABUL ETTİ
BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU, JOKEY KULÜBÜ YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİ KABUL ETTİ

BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU, JOKEY KULÜBÜ YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİ KABUL ETTİ

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Zeki Ziya başkanlığındaki KKTC Jokey Kulübü yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

A+A-

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Zeki Ziya başkanlığındaki KKTC Jokey Kulübü yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Kabulde ilk sözü alan Jokey Kulübü Başkanı Ziya, her hükümet değişikliğinde atçılık camiasının sorunlarını dile getirdiklerini ancak bir sonuca varamadıklarını ifade ederek, “Ümidimiz sizinle bir noktaya varmaktır” dedi.

“EN BÜYÜK AVANTAJIMIZ TÜRKİYE JOKEY KULÜBÜ’NÜN ÜLKE İÇİN HER TÜRLÜ YARDIMA VE YATIRIMA HAZIR OLMASIDIR”

Güney Kıbrıs’ta hipodrom olduğuna, yarışların yasalarla düzenlendiğine dikkat çeken Zeki Ziya, KKTC’deki eksikliklerden dolayı at severlerin Güney’e gittiğini söyledi.

Jokey Kulübü Başkanı Zeki Ziya, KKTC’ye hipodrom yapılması ve yarışların başlamasıyla minimum 1400 kişinin istihdam edilebileceğine işaret ederek “Yarışlar sadece at sevgisi değil, ciddi bir istihdam ve gelir kaynağıdır” dedi.

Türkiye’nin bu alanda dünyada önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Ziya, “En büyük avantajımız Türkiye Jokey Kulübü’nün ülke için her türlü yardıma ve yatırıma hazır olmasıdır” dedi.

“TÜRKİYE JOKEY KULÜBÜ BELİRLİ YATIRIMLARI YAPMAYA HAZIR”

KKTC’de bu konuda yasal altyapı eksikliği olduğunu belirten Zeki Ziya, eksikliklerden ötürü ülkeye yatırım yapılamadığını anlattı, “Yapılan yatırımın sürdürülebilir olması önemlidir” ifadesini kullandı.

Yasal altyapı tamamlanana kadar camiadaki insanların önünün açılabileceğini vurgulayan Zeki Ziya, Türkiye Jokey Kulübü’nün belirli yatırımları yapmaya hazır olduğunu vurguladı, “Hükümetin de teknik desteğine ihtiyacımız var” dedi.

Geçmiş hükümetin kendilerine tekrardan arazi tahsisi yaptığını ancak arazinin işaretlenmesinin yapılamadığını söyleyen Zeki Ziya, süreçle ilgili Başbakan’a bilgi verdi.

“BU SPORUN GELİŞMESİ ADINA ORTAYA BİR ÇABA KONULABİLECEĞİNİ

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ise kabuldeki konuşmasında teknik destek ve yasal altyapı alanında bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişi yapılacağını söyledi.

Yorgancıoğlu, “Bu sporun gelişmesini adına ortaya bir çaba konulması gerek diye düşünüyorum” dedi.

Bu alana ilgilinin arttığına da dikkat çeken Yorgancıoğlu, konunun değerlendirileceğini, koşulların uygun olması halinde yardım yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.