1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU, KTTO HEYETİNİ KABUL ETTİ
BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU, KTTO HEYETİNİ KABUL ETTİ

BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU, KTTO HEYETİNİ KABUL ETTİ

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Avrupa Birliği uyum sürecine önem verildiğini belirterek, buna yönelik yasaların Cumhuriyet Meclisi’ne gönderilmekte olduğunu vurguladı.

A+A-

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Avrupa Birliği uyum sürecine önem verildiğini belirterek, buna yönelik yasaların Cumhuriyet Meclisi’ne gönderilmekte olduğunu vurguladı.

Yorgancıoğlu, toplumu ileriye taşıma amacı güden, iyi niyetli çalışmaların verimli olacağına inandığını belirtti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) yeni yönetim kurulu üyelerini  kabul etti.

TOROS: “DIŞTA BİR SES DUYULMALI”

KTTO Başkanı Fikri Toros, odanın yeni oluşturulan kadrosunun hazırladığı çalışma manifestosu ve çözüm sürecine yönelik aksiyon planları ile ilgili Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na bilgi vermeye geldiklerini kaydetti.

Çalışmalarını dışta tek ses, içte ise tartışma ortamı halinde gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Toros, dışta birden fazla sesin olmaması gerektiğine inandıklarını ifade etti.

Çözüm öncesi Kuzey Kıbrıs’ta yoğun ve süratli bir Avrupa Birliği uyum çalışmasının yürürlüğe gireceğini söyleyen Toros, Ticaret Odası’nın bu uyum çalışmalarına öncülük edeceğini kaydetti.  Doğrudan Ticaret Tüzüğü konusunda kulis yapmaya devam edeceklerini belirten Toros, adayı ziyaret etmekte olan Avrupa Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stephan Füle nezdinde bunun yapılacağını söyledi.

Toros, AB uyum çalışmalarının Başbakanlığa bağlı AB Koordinasyon Merkezi ile işbirliği içinde yapılacağını vurguladı. Üretim sektörü başta olmak üzere tüm işletmelerin AB standartlarına getirilmesinin elzem olduğunu söyleyen Toros, rekabet gücünün oluşması için doğru standart ve maliyet seviyesinde olunması gerektiğini belirtti.

Toros, rekabet gücünün sağlanmaması halinde, olası bir çözümde, diğer federal ortağa bağımlı olma riski bulunacağını; bağımlı olunan federasyonların da başarısız olduğunu ifade etti.

En büyük hedeflerinin çözüm sürecine katkı koymak olduğunu belirten Toros, “Bu sürecin doğru patikada devam etmesi, toplumumuzun çıkarının korunması, en kısa zamanda BM’nin öngördüğü şekildeki çözümün hayata geçmesi için uğraşacağız” dedi.

YORGANCIOĞLU: “AB SÜRECİ ÖNEMLİ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, KTTO Başkan ve üyelerine yeni dönemde başarılar diledi. Yorgancıoğlu, Kıbrıs sorununun yeniden gündemin birinci sırasında çıktığını söyleyerek, KTTO tarafından yapılacak katkıların anlamlı olacağını ifade etti.

Oda üyelerinin, ülke ekonomisi ile ilgili beklentileri konusunda çözüm üretmeye yönelik tartışmalarda bulunulacağını söyleyen Yorgancıoğlu, AB uyum sürecinin önemli olduğuna değindi.

AB uyum sürecine yönelik iyi bir işbirliği yapılacağına inandığını vurgulayan Yorgancıoğlu, bu çerçevede yasaların Cumhuriyet Meclisi’ne gönderilmekte olduğunu söyledi.

Yorgancıoğlu, toplumu ileriye taşıma amacı güden iyi niyetli çalışmaların verimli olacağına inandığını belirtti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.