1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU, YÖK HEYETİYLE GÖRÜŞTÜ
BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU, YÖK HEYETİYLE GÖRÜŞTÜ

BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU, YÖK HEYETİYLE GÖRÜŞTÜ

BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU, YÖK HEYETİYLE GÖRÜŞTÜ

A+A-

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, adada temaslarda bulunan YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Yekta Saraç başkanlığındaki heyeti kabul etti.

Başbakanlık'ta 16.00’da gerçekleşen kabulde, Saraç’a, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Şişman ve Prof. Dr. Yavuz Atar, TC Başbakanlık Başmüşaviri Dr. Mehmet Emin Zararsız ve Eğitim Öğretim Daire Başkanı Sibel İrkey eşlik etti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye’nin yüksek öğretimdeki deneyimlerinin KKTC’den çok daha ileride olduğunu söyleyerek, denetimleriyle, bir eğitim ve üniversiteler adası olması adına yapılan katkılardan dolayı heyete teşekkür etti.

Tanınmamış bir ülkede olmalarına rağmen tüm üniversitelerin kalitelerini daha yukarıya çekerek , öğrenciyi cezbedebilmek gerektiğini kaydeden Başbakan Yorgancıoğlu, bunlara üniversitelerin de dikkat ettiğini fakat yapılan bu denetimlerle daha üst noktaya çekilmenin önemli olduğuna vurgu yaptı.

SARAÇ

YÖK Başkan Vekili Prof Dr. Yekta Saraç da konuşmasında, 2001 yılında Türkiye ile KKTC arasında uluslararası bir anlaşma yapıldığını hatırlatarak, bu çerçevede yüksek öğretim kurumlarının kalite değerlendirmelerine yönelik akademik bir toplantı yapıldığını söyledi.

YÖK ve YÖDAK üyelerinin yaptığı toplantı hakkında Başbakan Yorgancıoğlu’na bilgi vereceklerini kaydeden Saraç, KKTC’nin bir eğitim adası olduğunu ve bu yönde destek verdiklerini ifade etti.

Bazı KKTC üniversitelerinin uluslararası alanda Türkiye üniversitelerinden iyi durumda olduklarını da söyleyen Saraç, bu sıhhatli büyümeyi daha ileriye götürmek istediklerini de ifade etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.