1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU’NDAN CUMHURBAŞKANI EROĞLU’NA ELEŞTİRİ
BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU’NDAN CUMHURBAŞKANI EROĞLU’NA ELEŞTİRİ

BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU’NDAN CUMHURBAŞKANI EROĞLU’NA ELEŞTİRİ

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Ulusal Birlik Partisi’nin yemeğinde “Kıbrıs sorunun çözümünün, UBP’nin fikirleri ve prensipleri temelinde olacağı” şeklindeki söylemini eleştirdi.

A+A-

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Ulusal Birlik Partisi’nin yemeğinde “Kıbrıs sorunun çözümünün, UBP’nin  fikirleri ve prensipleri temelinde olacağı” şeklindeki söylemini eleştirdi.

Başbakan Yogancıoğlu, bir ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, bugün bir yerel gazetede yer alan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun söylemlerinin düşündürücü, ibret verici ve kabul edilemez olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun bir cumhurbaşkanı olarak bütün toplumu kucaklaması gerektiğini belirten Başbakan Yorgancıoğlu, “Bunda Kıbrıs Türk halkını kucaklamama eğilimi vardır” şeklinde konuştu.

Başbakan Yorgancıoğlu, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun böyle bir hakkı olmadığı görüşünü dile getirerek, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda ülkede değişik görüşlere sahip partiler olduğuna dikkat çekti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu şöyle devam etti:

“Bunun dışında iki liderin görüşmelerinin genel çerçevesini oluşturacak, ortak imzaladıkları metin vardır. Olaya bu açıdan baktığımızda Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun, bir Cumhurbaşkanı olarak bunları söylemeye hakkı yoktur” 

TAK

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.