1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞBAKAN'DAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI
BAŞBAKAN'DAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

BAŞBAKAN'DAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, çocukların; ülkelerin geleceği ve en değerli varlıkları olduğunu belirterek, çocukları...

A+A-

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, çocukların; ülkelerin geleceği ve en değerli varlıkları olduğunu belirterek, çocukları, bilimin yol göstericiliği ışığında, demokrasiye, insan haklarına saygılı bireyler, toplumsal ve evrensel barışı koruyan bir nesil olarak yetiştirmeleri gerektiğini kaydetti.

Yorgancıoğlu, bu sayede ülkeyi daha ileriye götürebileceklerini, yeni nesillerin yenilikçi, üretken ve çağdaş fikirleriyle gelecekte daha güçlü, dünya medeniyetleriyle bütünleşmiş bir ülkenin temellerini atabileceklerini vurguladı.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı ve çocukların bayramını kutladı.

Yorgancıoğlu, her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyadaki çeşitli ülkelerden çocukların katılımıyla 23 Nisan’ın kutlandığını belirterek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın, çocuklara sevgiyi, kardeşliği ve tüm evrensel değerlerin önemini anlatmak ve bu güzel duyguları aşılamak için en büyük fırsat olduğunu kaydetti.

Çocukların ülkelerin geleceği, en değerli varlıkları olduğunu vurgulayan Yorgancıoğlu, mesajında şunları belirtti:

“Onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamak bizlere düşen en asli görevlerdendir. Eğer bizler ülkemizin geleceğini güvence altına almak arzusunda isek çocuklarımızı güçlü, donanımlı ve yetenekli bireyler olarak yetiştirmeliyiz.

Onları, bilimin yol göstericiliği ışığında, demokrasiye, insan haklarına saygılı bireyler olarak ve her şeyden önemlisi toplumsal ve evrensel barışı koruyan bir nesil olarak yetiştirmeliyiz. Bu sayede ülkemizi daha ileriye götürebilir, yeni nesillerin yenilikçi, üretken ve çağdaş fikirleri ile gelecekte daha güçlü, dünya medeniyetleriyle bütünleşmiş bir ülkenin temellerini atabiliriz.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm çocukların ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularla kutlar, bu vesileyle bu günü çocuklara armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve rahmetle anıyorum.”

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.