1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞBAKAN'DAN BAKANLAR KURULU ÖNCESİ FLAŞ AÇIKLAMALAR!
BAŞBAKAN'DAN BAKANLAR KURULU ÖNCESİ FLAŞ AÇIKLAMALAR!

BAŞBAKAN'DAN BAKANLAR KURULU ÖNCESİ FLAŞ AÇIKLAMALAR!

İşte Başbakan Sibel Siber Bakanlar Kurulu öncesinde yapmış olduğu açıklamadan satır başları:

A+A-

"UBP hükümeti devlete ait arazileri savcılık görüşü dahi almadan elden çıkardı. İki arazi ile ilgili hukuk görüşü aldık. Gereğini yapacağız."
"Görüş alınmadan bir arazi tahsisi daha sahil şeridi 35 dönüm hiç bir görüş alınmadan bu sahil şeridi birilerine veriliyor. Turizm amaçlı yatırım. Sahiller halkındır kamunundur. Sahiller kiralanamaz. Türkiye'den borularla gelecek olan su buraya geliyor. Bunu bile sormaya gerek duymadılar. Toplumun varlıkları bu kadar kolay elden çıkartılamaz. Biz yaptığımız bütün değerlendirmelerde kamu vicdanını rahatsız eden ve hukuğa aykırı olan konuları iptal ediyoruz. Hiç bir yerden görüş alınmadan "Yine göreve gelirsek yine yaparız dediler", biz burada görevimizi yapıyoruz bunu diyenlere halkın yanıtı önemlidir."

“Rixos LTD’e verilen petrol dolum tesisi izni iptal edildi.”
"1 Ocak - 13 Haziran 5.5 aylık bir dönemde RHA araçlarına akaryakıt alımı 25 bin 216 lira, ayda 4600 tl benzin alındı. Bizim dönemimzdeki bir aylık harcama 419 lira. Biz zengin bir devlet değiliz. Sırasında engellilerimiz klimalı bir otobüste taşınmak istiyor, yollarımız çukur içinde, asfalt dökemiyoruz. kurumlarımız borç içinde. Başbakanlık 6 ayda 150 bin tl çiçek çelenk parası ödedi. 100 bin TL sadece bir çiçekçiye gitti. Bir bakan veya bir başbakan çiçek göndermek istiyorsa kendi bütçesnden göndersin bu iş artık burada bitmelidir."
"İçişleri bakanlığı belediye çalışanlarını ödemek için borçlandığı paraları açıklayalım, Şehit çocukları arsaları projesinden 70 bin lira, yol yapımından 75  bin lira,  telefon şebekesinden 75 bin lira, Okul projelerinden  20 bin lira. Biz bu rakamları gelişi güzel harcayamayız. Bir restoranta bakanlar kurulu olarak topluca gidip 3 bin lira harcayamayız. Biz zengin bir ülke değiliz. Biz tasarruf tedbirleri almak zorunda olan bir devletiz."

"Motorsikletlerle iligili bir düzenleme yoktu. Biz AB müktesabatlarına uygun yeni düzenleme yapıyoruz. Artık 18 yaşında bastığında istediği güçte motor alıp kullanamaycak."
"CTP dönemini gündeme niye getirmiyorsunuz diyorlar, biz açık ve şeffaf olacağımızı söyledik, CTP olsaydı bunları yine yapardım. Başbakanlık denetleme kurulundan istediğim raporu başsavcıya gönderdim CTP döneminde gündemde olan üç tane dosya vardı. Bunlar Geçitkale meriç Lefkoşa elektrik hattı ve Geçitkale havalimanının kapatılması. Başsavcılığın görüşünü açıklıyorum, başbakanlık denetleme kurulu tarafsız ve şeffaf olmalıdır. Başbakana ve hükümete göre rapor yazma lüksü olmamalıdır. Başsavcılık, Başbakanlık denetleme kurulunun belirttiği raporu anlamakta güçlük çektiğini ve raporun taraflı yazdığını söylüyor. Raporun içeriisne kendi yorumlarını kattıklarını belirtiyor."
"Ekonomik protokolün devamında yönelik Başbakan olarak niyet mektubu verdim. Bu doğal bir prosedürdür. Özelleştirme mi yaptık? Bunu gündeme getirmek siyasi şov"

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.