1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞBAKANI BİLGİLENDİRDİ
BAŞBAKANI BİLGİLENDİRDİ

BAŞBAKANI BİLGİLENDİRDİ

Fellahoğlu, bir yılda LTB’de yaşanan gelişmelere değinerek, “Birçok sorunumuzu farklı kesimlerle iş ve güç birliği yaparak çözdük” dedi

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun dün LTB’ye gerçekleştirdiği ziyarette belediyedeki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

Belediyeyi geçtiğimiz yılın Nisan ayında devraldığını anımsatan Fellahoğlu, Başbakan Yorgancıoğlu’nun göreve geldikten sonra LTB’yi ilk kez ziyaret ettiğini dile getirdi, bunun kendileri için önemine işaret etti.

Fellahoğlu, bir yılda LTB’de yaşanan gelişmelere değinerek, “Birçok sorunumuzu farklı kesimlerle iş ve güç birliği yaparak çözdük” dedi.

Görevi devraldığında LTB’nin çalışanlarına maaş ödeyemeyecek durumda olduğunu anımsatan Kadri Fellahoğlu, belediyenin geçmiş yönetimlerinin hükümetten aldığı borçlara dikkat çekti, kendi başkanlığı döneminde bu borçların nasıl ödendiği ve yapılandırıldığı konusunda bilgi verdi.

CTP-BG ve DP-UG koalisyon hükümetinin belediyelerle ilgili attığı adımlara da değinen LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, hazırlanan Belediyeler Değişiklik Yasası’na işaret etti, yasanın geçmesi halinde belediyelerde birtakım rahatlamalar yaşayacağına inanç belirtti.

Yılların birikimiyle LTB’nin vatandaşlardan alacağının 40 milyon TL’ye ulaştığını da söyleyen Fellahoğlu, geçmiş yıllarda belediyede yaşanan olumsuzlukları anımsatarak, tüm bunların ödemelere de yansıdığını söyledi. Kamu Alacaklarının Tahsili Usulü Yasa Tasarısı’na değinen, faturaların gecikme zammının bağışlanmasını da içeren tasarının ilgili komiteden geçtiğini belirten Fellahoğlu, ivedilik alan tasarının önümüzdeki pazartesi Meclis Genel Kurulu’ndan geçmesini beklediklerini söyledi.

 

“Tahsilâtlarda yüzde 30 artış oldu”

Birçok insanın ve kuruluşun gecikme zammından olumsuz etkilendiğini ve bu affı beklediğini vurgulayan Kadri Fellahoğlu, belediyenin son dönemki tahsilâtlarında yüzde 30 artış olduğunu söyledi, yasanın da geçmesiyle bu oranın artacağına inanç belirtti.

LTB’de tasarruflu ve tutumlu mali politikalar yarattıklarını, bu sayede düzenli maaş ödediklerini belirten Fellahoğlu, çalışanlara 1 ay geriye dönük maaş ile 13. maaşı ödediklerini anımsattı, bunları kendi imkânlarıyla yaptıklarını vurguladı.

Fellahoğlu, LTB’nin yarattığı güvenin halka da yansıdığını ifade ederek, her geçen gün iyiye gittiklerini, zorluk ve sıkıntıların umut ve inançlarını geriletmediğini söyledi.

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, “Önümüzdeki 4 yılda belediye daha güzel günlere gidecek” dedi.

 

Yorgancıoğlu: Gözle görülür iyileşme oldu

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu’nun görevi devraldığı günden bugüne kadar belediyede bir çok iyileşme olduğunu belirtti.

Sorunlar bütünüyle çözülmese de borçların yapılandırıldığını, personelin alacaklarının büyük oranda ödendiğini kaydeden Yorgancıoğlu, Fellahoğlu’nun ve ekibinin aldığı tedbirlerin sorunların aşılmasına yardımcı olacağına dikkat çekti.

LTB’ye ayrıcalık göstermediklerini de vurgulayan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, hazırlanacak yasalarla hem LTB’nin hem de diğer belediyelerin önünü açacaklarını, bunun için çalıştıklarını söyledi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.