1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞBAKANLIKTA DEVİR TESLİM!
BAŞBAKANLIKTA DEVİR TESLİM!

BAŞBAKANLIKTA DEVİR TESLİM!

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler- Demokrat Parti Ulusal Güçler (CTP/BG- DP/UG) koalisyon hükümetinin kurulmasının ardından Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Sibel Siber’den görevini devraldı.

A+A-

BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU GÖREVİNİ SİBEL SİBER’DEN DEVİR ALDI

SİBER: “DEMOKRASİMİZ ADINA ANLAMLI BİR GÜN YAŞIYORUZ. GÖREVİ DEVREDERKEN HUZURLUYUM”

YORGANCIOĞLU: “KANGRENLEŞEN SORUNLARI ÇÖZMEYİ ÖNÜMÜZDE ÖNEMLİ BİR GÖREV OLARAK GÖRÜYORUZ”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler- Demokrat Parti Ulusal Güçler (CTP/BG- DP/UG) koalisyon hükümetinin kurulmasının ardından Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Sibel Siber’den görevini devraldı.

Başbakan Yorgancıoğlu’nu, Başbakanlık binasına girerken Başbakanlık Müşaviri Ömer Köseoğlu ile müsteşarlar Yener Ersoy ve Ahmet Muratoğlu karşıladı.

Devir teslim töreninde konuşan Sibel Siber, görevde oldukları dönemde halk ve ülke için en iyisini yapmaya çalıştıklarını ancak yapılması gereken daha çok icraat olduğunu söylerken, Başbakanlık görevini devralan Yorgancıoğlu da, Siber hükümetinin halkta olumlu bir algı yarattığını kaydederek, bu algıyı daha yukarıya çıkarmak için çalışacaklarını belirtti.

SİBER

Törende konuşan Siber Siber, “Demokrasimiz adına anlamlı bir gün yaşıyoruz. Görevi devrederken huzurluyum. Demokratik süreçlerde bu devirler önemlidir” diyerek kendisinin böyle bir devir teslim yaşayamadığını kaydetti.

Siyasilerin halk adına görev yapmak için halk tarafından seçildiğine işaret eden Siber, “Görevimiz bittiğinde de görevi halk tarafından seçilmiş insanlara devrediyoruz” diye konuştu.

Görevi devrederken huzurlu olduğunu anlatan Siber, “Sizler için halk için ülke için en iyisi yapmaya çalıştık ama daha yapılması gereken çok şey var” dedi.

Siber, yeni hükümetin Cumhuriyet Meclisi’nin de çalışmaya başlamasıyla halk için önemli yasalar geçireceğine ve halk adına yürütme yapacağına emin olduğunu belirtti.

“Bu ülkenin çağdaş yasalarla iyi yönetilmeye ihtiyacı vardır. Her bir bireyin mutlu olacağı ve her bir bireyin benim hükümetimdir diyeceği bir yönetime ihtiyacı vardır” diyen Siber, Özkan Yorgancıoğlu’nun halktan gelen bu mesajı iyi değerlendireceğine dönük inancını dile getirdi.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, devir teslim törenlerinin ülkedeki kurumların devamlılığını ifade eden önemli törenler olduğunu belirtti.

Siber hükümetinin halkta olumlu bir algı yarattığına işaret eden Yorgancıoğlu, halkın yöneticilerine güven duymaya başladığını söyledi.

Bu algıyı daha iyi yerlere taşımak, toplumsal sorunlara çözüm bulmak ve ülkenin beklediği yasaları yapmak adına çok çalışacaklarını kaydeden Yorgancıoğlu, hükümet ettikleri sürede Sibel Siber’in deneyimlerinden de yararlanacaklarını anlattı.

Yorgancıoğlu, icraat hükümeti şeklinde hareket edip, kangrenleşen sorunları çözmeyi önlerindeki önemli bir görev olarak gördüklerini belirterti. Yorgancıoğlu, ülkedeki sorunları çözerken sivil toplum örgütlerinden de destek alacaklarını dile getirerek “Toplumsal sorunların halka rağmen çözülmesi anlayışı yeni dönemde geride kalacak” dedi

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.