1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞBAKANLIKTA TOPLANTI
BAŞBAKANLIKTA TOPLANTI

BAŞBAKANLIKTA TOPLANTI

Tedavilerinin devlet bütçesinden karşılanmasına yönelik karar alınacağı sözünü aldıklarını kaydetti;

A+A-

 

KOCAİSMAİL: “BAŞBAKAN KANSER HASTALARININ TEDAVİLERİNİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASINA YÖNELİK KARAR ALINACAĞI SÖZÜNÜ VERDİ”

Kanser Hastalarına Yardım Derneği (KHYD) Başkanı Raziye Kocaismail, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun bugünkü Bakanlar Kurulu’nda, kanser hastalarının tedavilerinin devlet bütçesinden karşılanmasını sağlayacak bir karar alınacağı sözünü verdiğini söyledi.

Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar ile bir görüşme yaptıklarını söyleyen Kocaismail, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi ile Sağlık Bakanlığı arasında, hasta sevkine olanak tanıyan protokolün bozulması sonrasında kanser hastalarının yaşadığı sorunları konuştuklarını belirtti. 

Başbakanla toplantıları  öncesinde basına açıklama yapan Kocaismail, protokolün bozulmasıyla kanser hastalarının maddi ve manevi sorunlarla karşılaştıklarını belirtti. Kocaismail, derneğin, hedef ve amacının kanser hastalarının tedavisinin yurt içinde sağlanması olduğuna vurgu yaptı.

Kanser hastalarının kemoterapiyi devlet hastanesinde aldıklarını anlatan Kocaismail, radyoterapinin ise YDÜ Hastanesi açıldıktan sonra sevk yoluyla sağlandığını ancak bakanlıkla, özel hastane arasındaki protokolün bozulmasıyla kanser hastalarının mağdur duruma düştüğünü ifade etti. Kocaismail, devletin, radyoterapi merkezi bitinceye kadar, hastaların tedavi masraflarını karşılaması gerektiğini söyledi.

YDÜ Hastanesi ile Sağlık Bakanlığı’nın ivedilikle diyalog kurup, yaşanan soruna çözüm bulması gerektiğini kaydeden Kocaismail, bugün Kanser Hastalarına Yardım Derneği olarak Başbakanlık önünde toplanarak, bakanlarla görüşmeyi ve Bakanlar Kurulu’ndan kanser hastalarını rahatlatacak bir karar alınmasını talep ettiklerini belirtti.

“TALEPLERİMİZ KABUL EDİLDİ”

Kocaismail, Başbakan ve bakanlarla yaptıkları toplantı sonrasında yaptığı açıklamada ise, taleplerinin kabul edildiğini, YDÜ Hastanesi ile  protokol görüşmeleri tamamlanıncaya kadar, Bakanlar Kurulu’ndan kanser hastalarının tedavilerinin devlet bütçesinden karşılanmasına yönelik karar alınacağı sözünü aldıklarını kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.