1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. BAŞI BELADA! PEŞİNE DÜŞTÜLER!
BAŞI BELADA! PEŞİNE DÜŞTÜLER!

BAŞI BELADA! PEŞİNE DÜŞTÜLER!

`Black filminin yapımcısı "Uğur Yücel bize başvurmadı. Bu film yasadışı bir kopya. Apaçık intihal. Dava açıyoruz" dedi. Hintliler, `Benim Dünyamın peşini bırakmıyor...

A+A-

Uğur Yücel ve Beren Saat'in başrolünü oynadığı "Benim Dünyam" filmiyle ilgili tartışma dinmiyor. İki yaşında kör ve sağır olan Ela'nın hikayesini anlatan filmin fragmanını izleyen Hintli yönetmen Sanjay Leela Bhansali, ‘Bu şok edici bir hırsızlık‘ diyerek Black adlı filminin izinsiz kopyalandığını söylemişti. Türk yapımcı TMC ise filmin Black'in uyarlaması, literatürel ismiyle ‘remake'i olduğu, Hintli yapımcıyla yazılı olarak anlaştıklarını ancak sözleşmenin bürokratik engellere takıldığını açıklamıştı.

Vizyon öncesi dava

Ancak Hintli yönetmenin sözcüsü dün, “Bhansali'nin bu ‘remake'ten hiç haberi olmadı. Fragmanı yayınlanınca bir arkadaşı telefon edip kendisine Türk filmini haber verdi” dedi. TMC'nin ‘Görüşüp yazılı olarak anlaştık' dediği Hintli SLB şirketi de ‘Film bizim için tam bir sürpriz. Hiç kimse Bhansali ile filmin hakları konusunda görüşmedi. Bu yasadışı bir remake. Apaçık bir intihal. Uğur Yücel'den remake hakları için hiçbir talep gelmedi' dedi.

25 Ekim'de gösterime girecek film için ‘kopyacılarla ciddi bir hukuk mücadelesine girmek amacıyla' hazırlığın tamamlandığı belirtildi.

 

FRAGMAN İÇİN TIKLAYINIZ
 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.