1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞIBOŞ KÖPEKLER 51 TAVUĞU TELEF ETTİ
BAŞIBOŞ KÖPEKLER 51 TAVUĞU TELEF ETTİ

BAŞIBOŞ KÖPEKLER 51 TAVUĞU TELEF ETTİ

Yedikonuklu Mehmet Doğal, yetkililerin bir an önce önlem almasını istedi. Yedikonuk köyünde başıboş köpekler 51 yumurta tavuğunu telef etti.

A+A-

Mehmet Dağal’ın Lale Sokak’ta bulunan evinin bahçesindeki kümese giren başıboş köpeklerin tüm tavukları öldürdüğü belirtildi.

Olay sonrasında oldukça kızgın olan Dağal, önceki akşam saat 12.00 sıralarında avluya giren yaklaşık on adet başıboş köpeğin eşi tarafından kovalandığını belirterek, ancak sabah 06.00 sıralarında başıboş köpeklerin tavukların bulunduğu kümese girdiğini gördüklerini anlattı.

Mehmet Dağal Köpeklerin tavukların bazılarını yediğini, bazılarını ise kümesin içerisinde boğarak bıraktığını söyleyerek, başıboş köpekleri kovaladığını ancak geriye bir ördek ve bir horozun canlı kaldığını ifade etti.

Tavuklardan topladığı yumurtaları satarak, iki çocuğuna okul harçlığı verdiğini ayrıca, evin ekmek ihtiyacını karşıladığını belirten Dağal, bu gelirden yoksun kalan aile bütçesinin sarsılacağını kaydetti.

Dağal ayrıca, başıboş köpeklerin bir aydan beridir Yedikonuk köyünde mandıra ve kümeslere girerek hayvanlara saldırdıklarını ve çoğunu da öldürdüklerini belirterek, bu köpeklerin okula giden çocuklara da saldırdığına dikkat çekti.

Yetkililerin zaman geçirmeden soruna el atması gerektiğine işaret eden Dağal, bölge köylerden de benzer şikayetler geldiğini sözlerine ekledi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.