1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞIBOŞ KÖPEKLER ÜRETİCİNİN KORKULU RÜYASI
BAŞIBOŞ KÖPEKLER ÜRETİCİNİN KORKULU RÜYASI

BAŞIBOŞ KÖPEKLER ÜRETİCİNİN KORKULU RÜYASI

Karpaz’da çözüm bekleyen bir sorun

A+A-

Başıboş köpekler Ziyamet köyünde küçükbaş hayvanlara dün yine saldırdı. Ziyamet köyünde Malik Katırcı’nın mandırasına gece giren başıboş köpekler üç koyunu öldürdü, 13 koyunu ise yaraladı.
Köpeklerin, bölgede son 10 gün içinde en az 50 küçükbaş hayvanı öldürdüğü ya da yaraladığı öğrenildi.
Malik Katırcı, “Hayvancılık yaparak aile geçindiriyorum. Başıboş köpekler de bir gecede bütün emeklerimiz ve bütün karımızı götürüyor” dedi.
Katırcı, “Mandranın içinde gördüğün köpeği bile vuramıyorsun; yasak! Peki benim üç yerde mandram var. Üç yerde de bekçilik yapamam, bir buçuk metrelik yükseklikten içeri atlayıp giren köpekler üç koyunumu öldürdü. Üçü ağır yaralı. Onlar da ölecek... On tane de hafif yaralı hayvanım var” dedi.
“Bu zarara karşılık hiç bir şey yapamıyorum. Elim kolum bağlı. Diğer koyunlara da saldırırlarsa ne yaparım? Korkuyorum” diye devam eden Katırdı, devletten, yerel yönetimden çözüm istedi.
Belediye veya diğer makamların köpek vurmasının yasak olduğunu kaydeden Katırcı, “Üç gün önce başkasının mandrasına girdiler, yine zarar verdiler. Şimdi benim mandrama dadandılar. Bunun sonu gelmez. Yine saldıracaklar. Bir an önce bu yasa hakkında bir şeyler yapılması gerek. Hayvanlarımızı korumak zorundayız” diye konuştu.
Ziyamet muhtarı Mehmet Özbolat da başıboş köpeklerin mandralara saldırdığını söyledi.
Özbolat şöyle konuştu:
“Hayvancı korku içinde. Köpekleri vurmak yasak. Yasalar, belediyelerin köpek vurma yetkisini aldı. Peki hayvancının zararını kim sağlayacak? Hayvancıyı kim, nasıl koruyacak? Bir yıl boyunca yağmur çamur demeden pisliğin içinde uğraşıp hayvan besliyorlar ve bir gecede bütün emekleri gidiyor. Başıboş köpekler köy içindeki tavukları da yiyor. Çocuklar bazen mandralara giderek hayvanlara su ve yem veriyor. Ya bu köpekler çocuklara saldırırsa ne olacak? Köpek vurma yetkisini muhtar ve polise vermeleri gerekiyor. Vatandaşın zararını kim karşılayacak? Hayvancılar Birliği ve yönetim kurulunu göreve çağırıyoruz. 10 gün içinde 50 küçükbaş hayvan başıboş köpekler tarafından ya öldürüldü ya yaralandı. Yeni kurulacak hükümetten hayvancının yanında olmasını ve bu soruna en kısa zamanda bir çare bulmasını istiyoruz.”

Kıbrıs

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.