1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞIMIZA ÇÖKECEK
BAŞIMIZA ÇÖKECEK

BAŞIMIZA ÇÖKECEK

1974 yılından beri cami olarak kullandıkları kilisenin bakımsızlığından şikâyetçi olan Arapköy halkı, yeni ibadethane yapılmasını istiyor:

A+A-

Girne’ye bağlı Arapköy’de cami olarak kullanılan eski kilisenin bakımsızlıktan yıkılmak üzere olduğunu söyleyen bölge halkı yeni bir cami istiyor. 1974 yılından beri cami olarak kullanılan kilisenin artık çok eskidiğini yineleyen vatandaşlar, ibadet sırasında kilisenin yıkılabileceğinden endişe duyuyorlar.

Yeni bir cami yapılmasına olanak sağlamak üzere arsa temin edildiğini ve koçanının alındığını ifade eden köy halkı sıranın caminin yapımına geldiğini belirtti. Yetkililere seslenen köy halkı cami inşaatlarına bir an önce başlanmasını istedi. Cuma namazı çıkışında Star Kıbrıs’a konuşan vatandaşlar “İnşallah bu mübarek günde sesimizi duyarlar da gelecek kurban bayramına kalmadan inşaata başlarlar” dedi.
VATANDAŞ İSYANDA
Köy halkı duygularını şu şekilde ifade etti…
ALİ TÜFEKÇİ (KÖY MUHTARI): BAŞIMIZA GÖÇÜNCE YENİSİNİ YAPACAKLAR
Muhtarlığa başladığım 2010 yılından beri köyümüze yeni bir cami yapılması için mücadele ediyoruz. Birçok girişimlerde bulundum ve bu ibadet yerinin bakımsızlıktan yıkılacağını ifade etmeme rağmen dinleyen olmadı. Herhalde burası başımıza göçtükten sonra bir çare üretecekler. Köyümüze yeni bir cami yapılması için arsamızı aldık bize de 2014 yılında yapacağız dediler ama henüz bir girişim olmadığı için endişeleniyoruz. Biran önce yeni cami yapımına başlasınlar bizde buradan kurtulalım birine bir şey olmadan.

 

ŞEREF DAĞDIR: TAVANDAN PARÇALAR DÜŞÜYOR
Biz köyümüze bir cami isteriz. Caminin yeri alınmış hazırdır sıra camiyi yapmaya gelmiştir. Biz yıllardan beri bu kiliseyi ibadet yeri olarak kullanıyoruz ama bu orijinal cami değildir. Yetkililerden ricamız bizim camimizi bir an önce yapsınlar. Çünkü ibadetimizi yaparken tavandan parçalar düşüyor. Bir gün tavanın üstümüze göçmesinden korkuyoruz.
MUHAMMET ERCAN: KİLİSE BAŞIMIZA YIKILACAK
Köyümüzün ihmal edilen birçok ihtiyacı olmasına rağmen en başta cami ihtiyacımız geliyor. Zira 1974’ten beri cami olarak kullanılan bu eski kilise bakımsızlıktan artık yıkılmak üzere. Kulesi çatladı bir gün birisinin başına yıkılacak diye korkuyoruz. İçeride namaz kılarken tavandan beton parçacıkları üstümüze düşüyor. Endişemiz birine zarar gelmemesi. Aslında Arapköy küçük sayılamayacak bir köy ama bunun yanında başka küçük köylere cami yapılmasına rağmen bizi ihmal ettiler. Biz yeni yapılacak caminin yerini aldık, beklentimiz caminin biran önce bitirilmesi.
CABİR GÜNEY:Camimiz ibadet için hem kötü hem de tehlikeli bir durumda. Daha önceleri muhtarımız ve eski imamızla yetkili daireleri dolaşarak derdimizi anlattık, bizlere yapacaklarını söylediler ama hala ortada bir şey yok. Arkadaşlarım da konuştular fazla bir şey söyleneceğini zannetmiyorum her şey ortada. Artık köyümüze bir camiyi yaparlar diye düşünüyorum.

 

SALİH KURDOĞLU (KÖYÜN ESKİ İMAMI):Biz bu cami yapımı için çok uğraş verdik, bakanlığa gittik, İçişleri Bakanlığını ziyaret ettik, Yardım Heyeti’ne başvurduk ancak net bir sonuç alamadık. Caminin tavanı silindir gibi eski bir kilise olduğundan işte oralarda 1,5 metre boyunda çatlaklar oluştu. Yarın bugün bu çatlaklar açılır da tavan birisinin kafasına göçerse bunun sorumlusu kim olacak? Yine caminin içindeki bir duvar yana doğru eğilmiş belki de göçecek. İnşallah bunları yetkililer okur da köyümüze yeni bir cami yaparlar.

Starkıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.