1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BASIN EMEKTARLARININ İYİ BİR HAYAT STANDARDI ELDE ETMESİ ORTAK GAYEMİZ OLMALI
BASIN EMEKTARLARININ İYİ BİR HAYAT STANDARDI ELDE ETMESİ ORTAK GAYEMİZ OLMALI

BASIN EMEKTARLARININ İYİ BİR HAYAT STANDARDI ELDE ETMESİ ORTAK GAYEMİZ OLMALI

BASIN EMEKTARLARININ İYİ BİR HAYAT STANDARDI ELDE ETMESİ ORTAK GAYEMİZ OLMALI

A+A-

CUMHURİYET MECLİSİ BAŞKANI SİBER, MESAJ YAYINLADI

SİBER: “BASINIMIZIN ÇALIŞMA KOŞULLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ VE BASIN EMEKTARLARININ İYİ BİR HAYAT STANDARDI ELDE ETMESİ ORTAK GAYEMİZ OLMALI”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber; haber alma hakkının hiçbir sınırlama olmaksızın kullanılabilmesinin, gazetecilerin mesleki hak ve çıkarlarının korunup geliştirilmesi, bu yönde sendikal örgütlenmenin güçlendirilmesi için çalışmanın; daha özgür bir basın, daha özgür bir toplum ve daha özgür insan için bir gereklilik olduğunu vurguladı. Siber, "Basınımızın çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve basın emektarlarının iyi bir hayat standardı elde etmesi ortak gayretimiz olmalı" dedi.

Meclis Başkanı Siber, 11 Temmuz Basın Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

“Bir ülkenin demokratik zenginliğini anlamak için o ülkenin basınının ne kadar özgür olduğuna bakarsınız” diyen Siber, Kıbrıslı Türklerin ilk Türkçe gazetesinin basıldığı tarihi bir gün olarak Kıbrıs Türk basını için özel önem ve anlam taşıyan 11 Temmuz Basın Günü’nün ülkede basın ve geniş anlamıyla medyanın geldiği noktaya ve medya çalışanlarına ışık tutması, medya kuruluşlarının yanı sıra basın çalışanlarının sorunlarının da gündeme taşınmasına vesile olması nedeniyle önemli olduğuna işaret etti.

Siber, basının ve emekçilerinin mücadelelerle dolu bir süreçten geçerek, maddi ve manevi imkansızlıklar içinde bugünlere gelebildiğini ifade ederek, mesajında şunları kaydetti:

“Sınırlı imkan ve koşullar altında dahi, günün çağdaş imkanları ile toplumumuzun haber alma hakkını kullanmasına, güncel ve dünyadaki gelişmelerin ve haberlerle bilgilenmesine hizmet vermek üzere olağanüstü gayret sarf eden değerli Kıbrıs Türk medyasının yönetici ve fedakâr emektarlarının bu çalışmaları her türlü takdiri hak etmektedir.

Haber alma hakkının hiçbir sınırlama olmaksızın kullanılabilmesi gazetecilerin mesleki hak ve çıkarlarının korunup geliştirilmesi ve bu yönde sendikal örgütlenmenin güçlendirilmesi için çalışmak; üyelerinin mesleki ve kültürel gelişmesine, ekonomik ve sosyal refah düzeyinin yükseltilmesine katkıda bulunmak daha özgür bir basın, daha özgür bir toplum, daha özgür insan için bir gerekliliktir.

Öte yandan haberciliğin temel unsurlarından olan tarafsızlık ilkesini benimseyen ve spekülatif unsurlara değer vermeyen basın mensuplarımızın yaklaşımları için ayrıca kendilerine teşekkür ediyorum.

Meslek ilkelerine sadık kalarak, sürekli güçlenerek büyüyen ve yayın ilkeleri doğrultusundaki doğru habercilik görevini en başarılı şekilde gerçekleştiren, ülkemizin saygın bir kurumsal gücü haline gelen Kıbrıs Türk basını mensuplarını ve her kademedeki çalışanını bu gün vesilesiyle candan kutlarım.

Basınımızın çalışma koşullarının iyileştirilmesinin ve basın emektarlarının iyi bir hayat standardı elde etmesinin ortak gayretimiz olması yönündeki düşüncelerimi paylaşırken, basın şehitlerimizi de rahmetle anarım.”

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.