1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "BASIN GEÇİN ÜSTÜNDEN!"
"BASIN GEÇİN ÜSTÜNDEN!"

"BASIN GEÇİN ÜSTÜNDEN!"

Zanlı polisisn tanıdığı olunca...

A+A-

Yeni Bakış'tan Gamze Pir Baykur'un haberine göre; Mağusa Polis Müdürlüğü Adli Şubede görevli Polis Subayı, gazeteciler için emri altındaki polis memurlarına çirkin bir emir verdi. Dün sabah Mağusa Kaza Mahkemesi’ne tutuklu getiren Müfettiş Muavini Halil Seven, mahkemenin arka kapısında görevini yapmaya çalışan basın mensuplarının görüntü almasını engellemeye çalıştı. Tanıdığı olan zanlı Fırat Gazioğlu’nu korumaya çalışan Müfettiş Muavini Halil Seven, zanlının polis aracından indirilmesinin ardından basın mensuplarının görüntü almasını engellemek için emri altındaki polis memurlarına “Basın geçin üstünden” diyerek emir verdi. “Hırsızlık mal kabulü”, “Kanunsuz mal tasarrufu”, “Sahte beyanla kayıt temin etme” ve “Ruhsatsız köpek bulundurmak” suçlarıyla ilgili olarak tutuklanan zanlı Fırat Gazioğlu, dün sabah tutukluluk talebiyle mahkemeye çıkarıldı. Polis, ağılında 3’ü Güney Kıbrıs’tan çalınan, 12’si ise ruhsatsız olan toplam 15 köpek bulunduran zanlı Gazioğlu’nun tahkikat maksatları bakımından 1 gün süreyle tutuklu kalmasını talep ederken, Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları ise tahkikatın tamamlandığına bulgu yaparak zanlı Gazioğlu’nu teminatla serbest bıraktı.

 

3 köpek çalıntı, 12 köpek ruhsatsız

Meselenin tahkikat memuru Kemal Onbaşı, 14 Temmuz tarihinde zanlı Fırat Gazioğlu’na ait köpek ağılında 2018 yılı Mayıs ayı içerisinde Güney Kıbrıs’tan sirkat edilen bir Rum vatandaşına ait 3 adet köpek tespit edildiğini açıkladı. Söz konusu köpeklerle birlikte ağılda bulunan ve ne şekilde tasarruf edildiği ile ilgili zanlı tarafından yeterli izahat alınamadığından dolayı 15 adet ruhsatsız köpeğin emare olarak alındığını belirten Onbaşı, konu köpeklerin Mağusa Belediyesi’ne ait hayvan barınağına tutanak karşılığında teslim edildiğini söyledi. Onbaşı, yine zanlı Gazioğlu’nun 16 Temmuz tarihinde belediye barınağında bulunan 15 köpekten 10 tanesini yalan beyan ile kendisininmiş gibi gösterip aldığını ve sahte beyanla kayıt temin ederek ruhsatlandırıp tasarrufuna geçirdiğini açıkladı. 15 Temmuz tarihinde köpekler barınağa teslim edilirken barınak sorumlusuna herhangi bir şekilde her kim olursa olsun mahkeme emri olmadan bu köpeklerin verilmeyeceğini bildirdiklerini ifade eden Onbaşı, buna rağmen konu köpeklerin 10 tanesinin 16 Temmuz tarihinde çiplenerek zanlıya teslim edildiğini ve bununla ilgili de soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Köpekler mahkeme emri ile yeniden emare alındı

Polis Memuru Kemal Onbaşı, 17 Temmuz tarihinde, zanlı Fırat Gazioğlu’nun ruhsatlandırıp tasarrufuna geçirdiği 10 köpekten 1 tanesinin yine 2018 Mayıs ayı içerisinde Güney Kıbrıs’tan sirkat edilen köpeklerden biri olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Konu köpekle zanlının kanunsuz tasarruf ettiği 9 köpeğin mahkemeden alınan arama emri ışığında tekrar emare olarak alındığını belirten Onbaşı, konu 10 köpeğin yine belediyeye ait hayvan barınağına yine tutanak karşılığı teslim edildiğini açıkladı. Onbaşı, aynı gün zanlının mesele ile ilgili olarak gönüllü ifade verdiğini ve ifadesinde toplam 15 köpeğin 3 tanesinin hayvan beklerken kendi köpeklerine geldiği için aldığını, 3 köpeğin ise arkadaşlarından hediye olduğunu söylediğini belirtti. Köpeklerin Güney Kıbrıs’tan çalındığından dolayı Genel Müdürlük kanalı ile Güney Kıbrıs Polis Müdürlüğüne yazı yazıldığını belirten Onbaşı, gerek görüldüğü halde telefon dökümlerinin de alınacağını ifade etti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Onbaşı, zanlının 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

 

Zanlı avukatı itiraz etti

Zanlı Fırat Gazioğlu’nun avukatı tutukluluk talebine itiraz etti. İtiraz eden zanlı avukatı mahkemede Veteriner Dairesi’nde görevli veteriner hekim ile Mağusa Belediyesi’ne ait hayvan barınağı sorumlusunu tanık olarak dinletti. Tanık veteriner hekim, emare olarak alınan ve barınakta tutulan 15 köpeğin tüm kontrollerinin yapıldığını, çalıntı olduğu söylenen 3 köpekten 1 tanesinde güney menşei çip bulunduğunu ve konu köpeğin zanlı adına değil Güney Kıbrıs vatandaşı bir Rum kişinin adına kayıtlı olduğunu söyledi. Barınak sorumlusu tanık ise köpeklerin çiplenmesini kendilerinin yaptığını ve prosedür gereği kayıtsız olan köpeklerin kaydını yaparak zanlıya iade ettiklerini söyledi. Barınak sorumlusu ayrıca konu köpeklerin hepsinin bulaşıcı hastalık taşıdığını ve bu köpekleri barınakta tutmak istemedikleri için ruhsatlandırıp zanlıya iade ettiklerini açıkladı. 

 

Yargıç: Tahkikat bitti

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, müdafaa makamının tanıklarının şahadetinden anlaşılacağı üzere tahkikatın devam etmesine gerek olmadığını belirtti. Tahkikatın devam ettiği hususunda bulgu yapmanın mümkün olmadığını açıklayan Asafoğulları, polisin tutukluluk talebini ret etti. Zanlı Fırat Gazioğlu, kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konulup KKTC dışına çıkışı men edilerek teminatla serbest bırakıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.