1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BASIN MENSUPLARI ZOR ŞARTLAR ALTINDA…
BASIN MENSUPLARI ZOR ŞARTLAR ALTINDA…

BASIN MENSUPLARI ZOR ŞARTLAR ALTINDA…

Lisa Buttenheim, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades görüşmesi sonrası açıklama yaptı.

A+A-

BUTTENHEİM: “LİDERLER OLUMLU VE ARKADAŞÇA BİR ATMOSFERDE BİR ARAYA GELDİ”

“LİDERLER, KAYIP ŞAHISLAR KOMİTESİ ANTROPOLOJİ LABORATUARINI ZİYARET ETMEYİ KARARLAŞTIRDI”

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades görüşmesi sonrası açıklama yaptı ve  liderlerin “olumlu ve arkadaşça bir atmosferde” bir araya geldiğini dile getirdi.

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim, Liderlerin müzakerelerin özü ve yöntemiyle ilgili bir çalışma yaptıklarını,  güven artırıcı önlemler ve teknik komitelerle ilgili görüş alış verişinde bulunup öneriler sunduklarını da söyledi.

Buttenheim, Liderlerin, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin antropoloji laboratuarına, tarihi  yakın zaman içerisinde belirlenecek bir ziyaret  gerçekleştirmeyi kararlaştırdıklarını da açıkladı.

Buttenheim, Liderlerin  7 Temmuz Pazartesi günü yeniden bir araya geleceğini de anımsattı.

BASIN MENSUPLARI ZOR ŞARTLAR ALTINDA…

Bu arada ara bölgeye Liderler  görüşmesi için giden Kıbrıslı Türk ve Rum basın mensupları kendileri için kurulan çadırda çok kötü şartlar altında toplantının sone ermesini beklediler.

Daha önceki dönemlerde basın mensuplarının beklemesi için klimalı bir konteyner, buzdolabı,  soğuk- sıcak su, kahve ve sandalye sağlayan BM’nin bu sefer sadece altında birkaç sandalye bulunan çadır altında basın mensuplarını bekletmesi, basın mensupları  arasında şikayet ve tepki yarattı.

Liderler görüşmelerini izleyen basın mensuplarının, kötü şartlar altında beklemekle ilgili şikayetlerini BM yetkililerine iletilmesinin ardından Buttenheim, basın mensuplarına sıcak havada  Liderler toplantısının bitmesini bekleyecek sabrı gösterdikleri için teşekkür etti ve sıcağı kontrol edemeyeceğini ancak bir şeyler yapmaya çalışacağını söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.