1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. BASIN-SEN EFJ’NIN OLAĞAN GENEL KURULU’NA KATILACAK
BASIN-SEN EFJ’NIN OLAĞAN GENEL KURULU’NA KATILACAK

BASIN-SEN EFJ’NIN OLAĞAN GENEL KURULU’NA KATILACAK

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen), Avrupa Gazeteciler Federasyonu (European Federation of Journalists-EFJ)’nin Belçika’nın Verviers şehrinde bugün başlayan ve 15 Mayıs Çarşamba günü tamamlanacak Olağan Genel Kurulu’nu katılacak

A+A-

SENDİKA, BU YIL OLUŞACAK YENİ YÖNETİM KURULU’NA ADAY GÖSTERİLDİ

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen), Avrupa Gazeteciler Federasyonu (European Federation of Journalists-EFJ)’nin Belçika’nın Verviers şehrinde bugün başlayan ve 15 Mayıs Çarşamba günü tamamlanacak Olağan Genel Kurulu’nu katılacak.

Basın-Sen Genel Sekreteri Canan Onurer ile Dışilişkiler Sekreteri Ali Kurtoğlu bu amaçla bu sabah adadan ayrıldı.

Basın-Sen Genel Sekreteri Canan Onurer tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kıbrıs Türkü’nü uluslararası bir kurumda temsil eden Basın-Sen, bu yıl oluşacak yeni Yönetim Kurulu’na aday gösterildi.

EFJ’nin yeni Yönetim Kurulu’nun da belirleneceği EFJ Olağan Genel Kurulu’nun bu yılki ana gündemi “Kriz zamanı içerisindeki Gazeteci Sendikaları: Gazeteciliğin bir kamu yararı olarak mücadelesi” olarak belirlendi.

Basın-Sen, bu yıl oluşacak yeni Yönetim Kurulu’na, EFJ’nin sayıca daha büyük Avrupalı sendikalar tarafından aday gösterildi.

Üç gün sürecek EFJ Olağan Genel Kurul’da ilk gün olan bugün kayıtlar ve çalışma esasları konuşulacak. Genel Kurul'un ikinci günü olan yarın ise yeni Yönetim Kurulu’nun seçimi yapılacak.

Kıbrıs Türkü’nü uluslararası bir kurumda temsil eden Basın-Sen için yarın yapılacak Yönetim Kurulu seçiminin özel önem taşıdığını ifade eden Onurer, gerçekleşmesi halinde Basın-Sen’in, EFJ’nin yönetimine seçilmiş olacağına işaret etti.

Genel Kurul'un üçüncü ve son gününde ise öneriler katılımcılarla paylaşılacak.

EFJ’ye tam üye olan Basın-Sen, Kıbrıs için verilen 3 oyun ikisini kullanıyor.

Basın-Sen’in EFJ Yönetim Kurulu’na seçilmesinin, EFJ’nin de üstünde olan ve yıl içinde yapılacak Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (International Federation of Journalists-IFJ) Genel Kurulu’na daha güçlü katılması sonucunu yaratacağı kaydedildi.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.