1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BASIN-SEN’DEN HÜKÜMETE BRTK VE TAK KONUSUNDA ELEŞTİRİ
BASIN-SEN’DEN HÜKÜMETE BRTK VE TAK KONUSUNDA ELEŞTİRİ

BASIN-SEN’DEN HÜKÜMETE BRTK VE TAK KONUSUNDA ELEŞTİRİ

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen), Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) ve Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) çalışanı basın emekçilerinin çalışma yaşamlarıyla ilgili atılması gereken onlarca adım varken, bu adımları atacak Yönetim Kurulları’nın ortada olmama

A+A-

DARBAZ: “BRT VE TAK’TA BASIN EMEKÇİLERİNİN ÇALIŞMA YAŞAMLARIYLA İLGİLİ ATILMASI GEREKEN ONLARCA ADIM VARKEN, BU ADIMLARI ATACAK YÖNETİM KURULLARI ORTADA YOK”

“BASIN –SEN DUYARSIZLIĞIN DEVAMI HALİNDE EN YAKIN ZAMANDA, GÜÇ ALDIĞI ÇALIŞANLARLA BİRLİKTE, GEREĞİNİ YAPMAKTAN BİR AN BİLE GERİ DURMAYACAKTIR”

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen), Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) ve Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) çalışanı basın emekçilerinin çalışma yaşamlarıyla ilgili atılması gereken onlarca adım varken, bu adımları atacak Yönetim Kurulları’nın ortada olmamasını eleştirdi.

Basın-Sen Başkanı Kemal Darbaz, “Basın-Sen duyarsızlığın devamı halinde en yakın zamanda, güç aldığı çalışanlarla birlikte, gereğini yapmaktan bir an bile geri durmayacaktır” dedi.

Basın-Sen Başkanı Kemal Darbaz yaptığı yazılı açıklamada, genelde hükümetin, özelde Başbakan ve Başbakan Yardımcısının ne yapmaya çalıştığını anlamadıklarını belirterek, aylardır yayımladıkları onca basın açıklaması, yayın kuruluşlarında çıktıkları programlarda sarf ettikleri onca sözün, yapılan ziyaretlerin siyasiler katında karşılık bulmadığını savundu.
“Her iki kurumun kuruluş yıldönümlerinde, süslü mesajlar yayımlayanların, bu kurumların ne kadar önemli işlevleri olduğunu söyleyenlerin, bu kurumlarda aylardır yaşananlar karşısında anlamsız bir sessizliğe büründüklerini” söyleyen Darbaz, “Türk Ajansı Kıbrıs’ta 7 ayı aşkın bir süredir, Yönetim Kurulu, toplantı yapmadı ve bir önceki hükümet döneminde atanan üyelerden biri hariç, geriye kalanlar kağıt üstünde hala daha görevdedir.  Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda uzunca bir süreden beridir Yönetim Kurulu toplanamamakta ve kağıt üzerinde, bir önceki hükümet döneminde atanan üyeler, hala daha görevdedir” dedi.
Her iki Kurum Müdürünün de, Yönetim Kurulu olmaksızın görev yapmak zorunda bırakıldığına işaret eden Darbaz, eğer bu kurumlarda Yönetim Kurullarına gerek olmadığına inanılıyorsa, siyasal iradenin, gerekli yasal değişiklikleri yaparak, ilgili yasalara dayanılarak oluşturulan Yönetim Kurullarını ortadan kaldırması gerektiğini belirtti.

Darbaz, kurumsal olarak, BRTK ve TAK’la ilgili alınması gereken onlarca karar ve atılması gereken onlarca adım varken,  Yönetim Kurullarının ortada olmadığını belirterek,“ Bu nasıl bir kayıtsızlıktır ki, gösterdiğimiz tüm çabalara ve basında çıkan onca habere karşın kimsenin kılı kıpırdamıyor? Bu nasıl bir kayıtsızlıktır ki, muhalefet konumundayken biz sendikaları, sivil toplum örgütlerini can kulağıyla dinleyen, bizlerle hemfikir olanlar, iki kurumun yönetim kurulları gibi ortadan yok oldular” ifadelerini kullandı.

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu ve Türk Ajansı Kıbrıs, halkın malı olduğunu ifade eden Darbaz, “Bu kurumlarda çalışan bizler, halk için çalışan emekçileriz. Ve siz siyasilerse, bu kurumları çalışır durumda tutmak için, halk tarafından görevlendirilmiş yöneticilersiniz. Sizlerin, bu kurumları, atıl bir konumda bırakmaya hakkınız yoktur! Sizlerin, kurum çalışanlarını yıllardır yaptığınız gibi, belirsizlik içerisinde yaşatmaya hakkınız yoktur” diye konuştu.

Darbaz, Basın Emekçileri Sendikası olarak hükümete seslenerek, “Halkın size verdiği görevi yapınız” dedi.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.