1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BASININ ÖZGÜR OLMADIĞI ÜLKELERİN....''
“BASININ ÖZGÜR OLMADIĞI ÜLKELERİN....''

“BASININ ÖZGÜR OLMADIĞI ÜLKELERİN....''

Kuzey Kıbrıs’ta basın özgürlüğü anlamında

A+A-

ÖZYİĞİT: “BASIN SEKTÖRÜ ÜLKE DEMOKRASİLERİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURU”

“BASININ ÖZGÜR OLMADIĞI ÜLKELERİN GELİŞİMİNDE CİDDİ SORUNLAR YAŞANIYOR”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, basın sektörünün ülke demokrasilerinin vazgeçilmez unsuru olduğunu vurguladı.

Özyiğit, ‘3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada, basın özgürlüğünün demokratik toplum için elzem bir gereklilik olduğunu, basının özgür olmadığı ülkelerin gelişiminde ciddi sorunlar yaşandığını belirtti.

Kuzey Kıbrıs’ta basın özgürlüğü anlamında ciddi eksiklikler olduğunu, maaş ve özlük haklarından, çalışma saatlerine kadar birçok sorun yaşandığını kaydeden Özyiğit, Basın İş Yasası Meclis’ten geçmesine rağmen, uygulanmasında halen ciddi sorunlar yaşandığını belirtti.

Özgür olmayan, birilerinin güdümünde bulunan medyanın, o ülkenin geleceği açısından oldukça tehlikeli olduğunu belirten Özyiğit, basın mensuplarının bu tür ortamlarda görev yapmasının, ülke demokrasileri açısından sağlıklı sonuçlar ortaya çıkarmadığına dikkat çekti.

Ülkemizde kişiliğini ve namusunu koruyarak görev yapan ve bilinçli hareket eden basın mensuplarının yanı sıra, basın özgürlüğünü hiçe sayan ve bu sektöre zarar veren kişilerin olduğunu da savunan Özyiğit, özgür basın yaratma çabasında olan ve bu uğurda mücadele eden tüm kişi ve kurumlara destek vermeye hazır olduklarını da belirtti. Özyiğit basın mensuplarının gününü de kutladı.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.