1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "BAŞKA BİR ADAY ÇIKARSA SÜRPRİZ OLUR"
"BAŞKA BİR ADAY ÇIKARSA SÜRPRİZ OLUR"

"BAŞKA BİR ADAY ÇIKARSA SÜRPRİZ OLUR"

"Başka bir aday çıkarsa sürpriz olur"

A+A-

 

TDP Genel Başkanı ve 20 Aralık'ta yapılacak Kurultay'da da başkanlığa aday olan Cemal Özyiğit kurultay sürecini ve TDP'nin durumunu değerlendirdi. Özyiğit, Mağusa İlçe Başkanı Mustafa Emiroğluları'nın da aday olduğu başkanlık yarışında üçüncü bir isim çıkmasının kendisine Sürpriz olacağını söyledi.

Özyiğit ayrıca Toplumcu Demokrasi Partisi'nin durumunu da değerlendirerek “Biz TDP'yi devraldığımızda barj sorunu yaşayan bir partiydi. Şimdi ise birinci parti olma yolundayız. Şimdi karar verilmesi lazım tamam mı devam mı?” şeklinde konuştu.

TDP Genel Başkanı ve Başkan adayı Cemal Özyiğit bugün katıldığı bir televizyon programında adaylığını ve partiyi değerlendirdi. Teknik sorunlar nedeniyle 20 Aralık'a alınan kurultaya giderken komitelerin uzun bir süreden beridir çalıştığına dikkat çeken Özyiğit, “Biz komitelerimizle ciddi hazırlıkları yapıyoruz. Olası bir seçime ve hükümete hazırlanıyoruz. Bizim için önemli bir çalışma bu” dedi.

Özyiğit, kendisi başkan olduğu dönemde partide ciddi bir hayal kırıklığı olduğuna işaret ederek; “Benim genel başkan seçilmem ile birlikte oluşan parti meclisi ile yoğun bir şekilde nasıl ayağa kalkacağımızı çalıştık. Baraj sorunu yaşayan bir partiydik. Şimdi birinci parti olma yolunda ilerliyoruz. Artık karar verememiz lazım tamam mı devam mı? İlk seçimlerde bu partiyi çok güçlü bir konuma getireceğiz” şeklinde konuşma.

“TDP artık biri iki yapalım üçü beş yapalım partisi değildir”

Seçimler ve partiye kazandırılan gücün önemine vurgu yapan Özyiğit, TDP'nin artık biri iki, üçü beş yapma partisi olmadığına, kişisel hesaplar yapan anlayışlardan uzaklaşılması gerektiğine dikkat çekti. Partinin global düşünüş ile büyüyebileceğine dikkat çeken Özyiğit, “Bir sonraki seçimde hükümette ve mecliste güçlü olacağız” dedi.

Yapılacak il genel seçimde aday olabileceğini de söyleyen Özyiğit, bunun bir hırs olamadığını kişisel spesifik hedefi olmadığını söyledi.

20 Aralık'ta yapılacak olan kurultayda kendisinin ve Mağusa İlçe Başkanı Mustafa Emiroğluları'nın aday olduğuna değinen Özyiğit, başvurular için daha zaman olduğunu kendisinin Afrika'ya gitmeden önce başvurusunu yaptığını Emiroğluları'nın da aynı toplantıda başvurusunu yaptığını söyledi. Mustafa Emiroğluları'na başarılar dileyen Özyiğit ayrıca bir başka adayın daha çıkmasının kendisine Sürpriz olacağını söyledi.

Mağusa bölgesi ile yakından ilgilendiğine de dikkat çeken Özyiğit, “Sorunları olan bir bölgedir. Biz de parti olarak Mağusa bölgesine önem göstermekteyiz” dedi.

TDP'deki durumu da değerlendiren Özyiğit, “iki yıllık sürece baktığımızda ciddi moral bozukluğu yaşayan bir parti vardı karşımızda. İlk yerel seçimlerde Genel Sekreterimizi Lefkoşa Belediye Başkanı yaptık. Benim Genel Başkanlığımda iki büyük seçimden zaferle çıktık. Yola devam etmemin nedeni budur. TDP Cumhurbaşkanlığı seçiminde omurga görevi gören bir partiydi. Bütün kadrolarımız seferber olmuştu. İlk turda alınan oylar bizim için önemlidir. Bunun için de çalışacağız. Yıllarca TKP döneminde mücadele ettiğimiz arkadaşlarımız uzun süre TDP'ye gelmediler. Ama benim gelişimle bu değişti” dedi.

Özyiğit ayrıca kendisi TDP'nin kuruluşunun 18 Mart 1976 olarak aldığına da değinerek “Çünkü Sosyal Demokrat düşünce o tarihde TKP tarafından ülkede ortaya kondu. Geleneklerimize sahip çıkmalıyız. 1981 de bu ülkede rejimi sarsan bir parti vardı. Arkasından 1985'de hükğmete geldik, Özal paketini reddettik ve hükümetten ayrıldık. Bunlar küçümsenecek süreçler değildir, sahip çıkmak zorundayız” şeklinde konuştu.

Kıbrıs Postası

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.