1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BAŞKA BİR YÖNETİM MÜMKÜN... SİSTEM YENİDEN TASARLANACAK”
“BAŞKA BİR YÖNETİM MÜMKÜN... SİSTEM YENİDEN TASARLANACAK”

“BAŞKA BİR YÖNETİM MÜMKÜN... SİSTEM YENİDEN TASARLANACAK”

“ORGAN NAKLİ YASASI EKİP ÇALIŞMASI”

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, sistemlerin artık günümüz çağına ayak uydurması gerektiğini söyleyerek, “Tembel ve çalışkan toplum yoktur, iyi işleyen ya da işlemeyen sistem vardır. Sistemleri iyileştireceğiz” dedi. Siber, bunu hayata geçirmek adına birçok ilke imza atacaklarını vurguladı.

“Başka bir yönetim mümkün” diyen Siber, Kıbrıslı Türklerin 40 yıldır aynı sistem içerisinde yaşadığını ve artık bundan kurtulmak gerektiğini kaydetti. Siber, bunun için illa ki “değişim” dediklerini söyledi. Değişimi eski zihniyetlerin gerçekleştiremeyeceğini vurgulayan Siber, Kıbrıs Türk halkıyla birlikte yeni ufuklara yelken açacaklarını söyledi.

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği ile Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ni ziyaret ederek, cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında bilgi verdi, hayata geçireceği projelerden bahsetti.

“ORGAN NAKLİ YASASI EKİP ÇALIŞMASI”

CTP-BG Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği’nde başkan Dr. Zerrin Akalın ile görüşen Siber, Organ Nakli Yasası’nın Meclis’ten geçtiğini ve derneğin de bu konuda büyük katkıları bulunduğunu ifade ederek Akalın’a teşekkür etti.

Cumhurbaşkanlığı makamına daha aktif ve dinamik bir süreç katacaklarının altını çizen Siber, makamda bir ilki gerçekleştireceklerini ve iç sorunlara da eğilen bir cumhurbaşkanının görüleceğini belirtti.

Yaşamın her alanına etki edecek çalışma grupları oluşturup sivil toplumu da işin içine katacaklarını anlatan Siber, toplum lideri statüsünü de kullanarak Kıbrıslı Türkleri dünyada en iyi şekilde temsil edeceklerini kaydetti.

“ZİHİNLERDEKİ ENGELLER KALKIYOR”

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nde başkan Günay Kibrit ve yönetim kurulu ile görüşme gerçekleştiren Siber, Kıbrıs Türk halkının on yıllardır “öğretilmiş çaresizlik” yaşadığına değinerek, başka bir yönetimin mümkün olduğuna vurgu yaptı. Siber, zihinlerdeki engellerin yavaş yavaş kalktığını vurgulayarak, yeni ve iyi olana el birliğiyle kavuşacaklarını kaydetti.

Bir sağlıkçı olarak amacının; her alanda engelli vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek olduğunu söyleyen Siber, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin, her bir bireyin yaşadığı yaşamın kalitesini yükseltmek için çalışacağını kaydetti.

Siber, “engelsiz yaşam” konusunda ülkede henüz istenilen seviyede ilerleme sağlanamadığını belirterek sistemleri sonuç alıcı şekilde kuramadıklarını dile getirdi. Siber, bu sistemlerin artık çağa ayak uyacak şekilde tasarlanması gerektiğini vurgulayarak, bu yönde bilimsel çalışmalar yapılacağını kaydetti.

Meclis Başkanlığı’nda yürüttüğü projelerden biri olan “Meclis Engel Değil” projesi ile Meclis’in alt yapısının engelli yurttaşlar için yeniden düzenlendiğini hatırlatan Siber, göreve geldiğinde “Engelsiz Yaşam İnisiyatifi’ oluşturulacaklarını vurguladı. Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde ilk olarak bir atılım grubu oluşturulacağına değinen Siber, bu grubun gerek iç konularda, gerek müzakerelerde, gerekse uluslararası ilişkiler konusunda çalışma grupları kuracağını ifade etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.