1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. BAŞKA SULARDA YÜZECEKLER
BAŞKA SULARDA YÜZECEKLER

BAŞKA SULARDA YÜZECEKLER

Sigara kaçakçılığında adı geçen Sirena ve Flamingo isimli gemiler artık KKTC’ye yaklaşamayacak

A+A-

Bakanlar Kurulu’nun dünkü toplantısından üç teknenin ülke limanlarına yaklaşmasını engelleme kararı çıktı. Kaçakçılığı önleme doğrultusunda, ülkeye girişi engellenecek iki geminin MV Sirena, MV Flamingo olduğu öğrenilirken, üçüncü geminin MV Kuizi veya Arap yük gemisi Kaptan Mustafa olabileceği bilgisine ulaşıldı.

FLAMİNGO VE SERENA GÜNDEMİ MEŞGUL ETMİŞTİ
Geçtiğimiz aylarda sigara kaçakçılığı olayına karışanFlamingo ve Sirena isimli yük gemilerinin ülkeye girişi yasaklandı. Gazimağusa Serbest Limanı’nı sık sık kullanan ve “sahte belge düzenleme” operasyonuyla gündeme gelen gemilerin büyük sigara kaçakçılığına karıştıkları ortaya çıkmıştı.

SAHTE BELGE DÜZENLEME ALETLERİ ELE GEÇMİŞTİ
Flamingo ve Sirena gemilerine yapılan operasyonda çok sayıda sahte belge düzenleme aleti ele geçirilmiş, ikisi kaptan olmak üzere, 15 mürettebat tutuklanmıştı. Gemilerin hiç gitmedikleri halde, sahte belgelerle Suriye’nin Tartus Limanı’na yük boşaltmış gibi gösterdikleri öğrenilmişti.

“HAVUZDA BEKLİYORLAR”
Konuyla ilgili olarak Star Kıbrıs’a konuşan bir yetkili, Flamingo ve Sirena isimli gemilerin yasak kapsamına girdiğini doğrularken, Kaptan Mustafa ve Kuizi isimli gemilerden hangisinin yasaklı olduğunu bilmediklerini kaydetti. Kaptan Mustafa ve Kuizi’nin havuzda bekletildiğini ifade eden yetkili, “Resmi Gazetede yayınlanmadıkları için bunların yasaklı gemilerden olup olmadığını bilmiyorum. Kaptan Mustafa ve Kuizi havuzda bekletilen gemiler. Şayet karar çıkarsa bunları da göndeririz” dedi.

KAPTAN MUSTAFA TEHLİKE ATLATMIŞTI
Kaptan Mustafa” isimli Suriye bandralı yük gemisi Mart ayında, Gazimağusa Limanı önlerinde tehlike atlatmış, suyun boşaltılmasının ardından, limandaki havuza alınmıştı.

Kaynak:Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.