1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞKALARIYLA BİRLİKTE GELMİŞ
BAŞKALARIYLA BİRLİKTE GELMİŞ

BAŞKALARIYLA BİRLİKTE GELMİŞ

Lefkoşa Polis Müdürlüğü ekipleri ülkeye nerden giriş yaptığı belli olmayan bir Suriyeli mülteciyi tespit ederek gözaltına aldı

A+A-

Alınan tüm önlemlere rağmen, bazı kişilerin, para karşılığında KKTC’ye yasa dışı yollardan mülteci sokmasına bir türlü engel olunamıyor.
Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı ekipler önceki akşam, liman olmayan bir noktadan ülkeye kaçak olarak arkadaşlarıyla birlikte girdiğini iddia eden bir Suriyeli mülteciyi tespit ederek gözaltına aldı. Muhammed Ahmed El Hasan isimli 22 yaşındaki Suriyeliyi sorgulayan polis, El Hasan’ın adaya başka arkadaşlarıyla geldiğini ancak onların nerede olduğunu bilmediğini öğrendi.
Suriyelilerin hangi noktadan, kim tarafından ve kaç kişi olarak ülkeye geldiğini araştıran polis, meseleyle ilgili soruşturma başlattı.
Suriyeli mülteci Muhammed Ahmed El Hasan dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak hakkında 2 gün tutukluluk emri alındı.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Bertan Özerdağ’ın huzurunda görüşülen davada, iddia makamı adına hazır bulunan Savcı Ahmet Varol, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Fuat Kurtuluş’u tanık olarak dinletti.
Polis memuru Kurtuluş, zanlı Muhammed Ahmed El Hasan’ın yasal liman olmayan bir noktadan KKTC’ye giriş yaptığının tespit edildiğini ancak, nasıl, kim tarafından ve kaç kişi olarak geldiklerinin henüz tespit edilemediğini söyledi.
KKTC’ye giriş yapmasını sağlayan kişilerin arandığına ve alınacak olan ifadeler olduğuna dikkat çeken Kurtuluş, bu aşamada zanlının 2 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.
Kıdemli Yargıcı Bertan Özerdağ, bu talebe itiraz olmaması üzerine, huzurundaki şahadeti dinledikten sonra, zanlının tahkikatın selameti için 2 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Kaynak:KIBRIS

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.