1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞKASINA AİT KİMLİKLE KKTC'YE GİRİŞ YAPINCA...
BAŞKASINA AİT KİMLİKLE KKTC'YE GİRİŞ YAPINCA...

BAŞKASINA AİT KİMLİKLE KKTC'YE GİRİŞ YAPINCA...

BAŞKASINA AİT KİMLİKLE KKTC'YE GİRİŞ YAPINCA...

A+A-

Vize borcu nedeniyle sınır dışı edilen Naci Görgülü, Türkiye’de işleri ters gidince, Osman Genç adına çıkardığı sahte kimlikle Kuzey Kıbrıs’a geri döndü.

Uzun yıllar KKTC’de kalan ve vize borcu nedeniyle kaçağa düşerek ülkeden sınır dışı edilen Naci Görgülü, Türkiye’de işleri ters gidince, Osman Genç adına çıkardığı sahte kimlikle Kuzey Kıbrıs’a geri döndü. Sahte kimlikle ülkeye giriş yapan ve gündelik işlerde çalışmaya başlayan Görgülü tam bir yıl sonra fark edilerek yakalandı.
 
Gazimağusa’da Cürümleri Önleme Şubesi tarafından tespit edilen zanlı gözaltına alınarak dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
 
Duruşmada vize borcundan dolayı suç işlediğini kaydeden zanlı, “1999 yılından beridir KKTC’ye gidip geliyordum. 2009 yılında vize borcum oluştu ve kaçağa girdim. Türkiye’de yapamadığım için tekrar geri geldim” dedi. 
 
39 bin lira vize borcu vardı…
 
KKTC’ye sahte kimlik ile giriş yapan ve 1 yılı aşkın süre sonra fark edilen zanlı dün tutuklama duruşmasına çıkarıldı. Polis, zanlı Naci Görgülü’nün 39 bin 450 TL vize borcu bulunmasından dolayı Türkiye’de üzerinde kendi resmi bulunan ve başkasının adına düzenlenmiş sahte TC kimlik kartı temin ederek 30 Nisan 2014 tarihinde KKTC’ye giriş yaptığını söyledi. Polis, zanlının 29 Mayıs tarihinde Gazimağusa bölgesinde tespit edildiğini ve tutuklandığını belirtti. 
 
“Türkiye’de iş bulamadım geri geldim…”
 
Zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını belirten polis, Ercan Havalimanı’ndaki kamera kayıtlarını inceleyeceklerini, ifadeler alacaklarını belirtti. Polis, zanlının 2 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme zanlının 2 gün tutuklu kalmasına karar verirken, söz alan zanlı “1999 yılından beridir KKTC’ye gidip geliyordum. 2009 yılında vize borcum oluştu ve kaçağa girdim. Türkiye’de yapamadığım ve iş bulamadığım için tekrar geri geldim” dedi.
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.