1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞKASININ AKLINA UYUNCA...
BAŞKASININ AKLINA UYUNCA...

BAŞKASININ AKLINA UYUNCA...

Başkasının aklına uyunca...

A+A-

 

Hırsızlık suçları yaygınlaştı

 

Vadili köyünde “Uyanık Oto Elektrik” isimli işyerinden çok sayıda oto teyp aksamı ile 45 adet boş çek yaprağı çalan sanık Bülent Yılmaz, Mehmet Kandurmuş ve Şahin Zengin dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı.

 

Vadili köyünde 2013 yılı Haziran ayı içerisinde “Uyanık Oto Elektrik” isimli işyerini açarak içeriden çok sayıda oto teyp aksamı ile 45 adet boş çek yaprağı çalan sanık Bülent Yılmaz, Mehmet Kandurmuş ve Şahin Zengin, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Bina açma”, “Kasti hasar” ve “Sirkat” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Yılmaz 9, sanık Kandurmuş ve Zengin 2’şer ay hapis cezasına mahkûm edildiler.

Mahkemede konuşan Yargıç Mesut Mesutoğlu, hırsızlık suçlarının yaygınlaştığını,  toplumun can ve mal güvenliğini de tehdit ettiğini ifade etti.

Oto teyp aksamları ile çek yaprakları çalmışlardı

Sanık Bülent Yılmaz, Mehmet Kandurmuş ve Şahin Zengin 8 Haziran 2013’te Vadili’de faaliyet gösteren “Uyanık Oto Elektrik” isimli işyerinin kapısını kırarak içeriye girmiş ve 45 adet boş çek yaprağı ile 5 bin 700 TL değerinde oto teyp aksamlarını çalmışlardı. Meseleyle ilgili olarak soruşturma başlatan polis ise sanıkları 4 gün içinde tespit ederek tutuklamıştı.

Mesutoğlu: “Toplumun can ve mal güvenliğini tehdit …”

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu, sanık Bülent Yılmaz, Mehmet Kandurmuş ve Şahin Zengin’i aleyhlerine getirilen davalardan suçlu bularak mahkûm ettiklerini açıkladı. Mesutoğlu, sanıkları ıslah ederken kamu yararının korunması ve bu iki ilke arasında dengenin sağlanması gerektiğini belirtti. Mesutoğlu, toplum arasında tedirginlik ve huzursuzluk yaratan “Bina açma”, Kasti hasar” ve “Sirkat” suçlarının, kişilerin güven içerisinde yaşama duygusunu temelden sarstığını da vurguladı. Mesutoğlu, bu tür suçların ülkemizde yaygınlaştığını belirterek, toplumun can ve mal güvenliğini de tehdit ettiğini ifade etti.

Sanık Bülent Yılmaz, diğer sanıkları suç işlemeye teşvik etti

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu, sanık Bülent Yılmaz’ın, iş yeri sahibiyle çalıştığı dönemde yaşadığı sorunlar nedeniyle konu suçu işlediğini belirterek, sanık Mehmet Kandurmuş ile Şahin Zengin’i de konu suçu işlemeye teşvik ettiğini söyledi.

Sanık Yılmaz ile diğer sanıklar arasında ceza ayrımı yapılması gerektiğinin altını çizen Mesutoğlu, işlenen suçun ciddiyetiyle dengeli bir hapislik cezası vermeyi uygun ve adil bulduklarını açıkladı. Mesutoğlu, sanık Bülent Yılmaz’ı 9, sanık Mehmet Kandurmuş ve Şahin Zengin’i 2’şer ay hapis cezasına mahkûm ettiklerini açıkladı.   

 

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.