1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞKASININ KİMLİĞİNE BÜRÜNDÜ, KODESİ BOYLADI!
BAŞKASININ KİMLİĞİNE BÜRÜNDÜ, KODESİ BOYLADI!

BAŞKASININ KİMLİĞİNE BÜRÜNDÜ, KODESİ BOYLADI!

Tutuklu yargılanacak

A+A-

Yeni Bakış'tan Gamze Pir Baykur'un haberine göre; Beyarmudu Kara Giriş Kapısı’ndan başkasının adına düzenlenen Bulgaristan kimliği ile Güney Kıbrıs’a geçmek isterken yakalanan Barış Horataoğulları, dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Beyarmudu Kara Giriş Kapısı’ndan başkasının adına düzenlenen Bulgaristan kimliği ile Güney Kıbrıs’a geçmek isterken yakalanan zanlı Barış Horataoğulları hakkındaki soruşturma tamamlandı. “Başkasının kimliğine bürünme” suçlamasıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Barış Horataoğulları, davaları görüşülünceye değin 45 günü geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi. Zanlının, kendisine ait kimlik ile KKTC’ye yasal olarak giriş yaptığı, 90 günlük turist vizesi verildiği ve zanlının KKTC’ye giriş yaptıktan sonra kendisine ait TC kimlik kartı ile pasaportunu imha ettiği belirtildi.

Soruşturma tamamlandı

Meselenin tahkikat memuru Ozan Kuşak, zanlı Barış Horataoğulları’nın 25 Nisan 2019 tarihinde Beyarmudu Kara Giriş Kapısı’nda, Türkiye’de bulduğunu iddia ettiği Hyusein Hyusein adına düzenlenen Bulgaristan kimlik kartını muhaceret görevlisine ibraz ederek başkasının kimliğine büründüğünü açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Kuşak, zanlının davaları görüşülünceye değin 45 günü geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

Tutuklu yargılanacak

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan, zanlı Barış Horataoğulları’nın davaları mahkemece görüşülünceye değin 45 günü geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.