1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞKENTİN UTANÇ ABİDESİ: TERMİNAL
BAŞKENTİN UTANÇ ABİDESİ: TERMİNAL

BAŞKENTİN UTANÇ ABİDESİ: TERMİNAL

BAŞKENTİN UTANÇ ABİDESİ: TERMİNAL

A+A-

Lefkoşa’da 1986 yılında inşa edilen otobüs terminali aradan geçen süre içinde hiçbir bakım ve geliştirme yapılmadığı için dökülüyor. Hem otobüs işletmecileri hem de vatandaş bu durumdan şikayetçi

dsc_0847-(1).jpg

KAR-İŞ TALİP: Lefkoşa’da 1986 yılında terminal olarak kullanılmaya başlanan alana ve alan içinde yer alan binaya bugüne kadar tek bir çivi bile çakılmadı. Kar-İş Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Solyalı, birliğin terminalin işletmeciliğine talip olduklarını açıkladı

Lefkoşa Terminal binası dökülüyor. 1986 yılında Lefkoşa’da Otobüs Terminali olarak kullanılmaya başlayan binaya o yıldan sonra tek bir çivi bile çakılmadı. Bina içerisindeki bankların boyası bile kalmazken asbestli damı ise tehlike saçıyor. Özellikle sürekli bu binada bulunmak zorunda kalan otobüs işletmecileri ve şoförleri bu durumdan son derece rahatsız.

Dükkanlar bir bir kapanıyor…

Terminal binasının iç kısmında bulunan dükkanların büyük bir bölümünün kapalı olması dikkat çekiyor. Uzun süreden beridir terminalde çalışan otobüs işletmecileri ve şoförleri geçmişte bu dükkanların hepsinin açık olduğunu anlatıyor.

Solyalı: Biz talibiz

Kar-İş Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Solyalı, Kar-İş olarak terminalin kendilerine devredilmesini istedi. Solyalı binanın işletmesinin kendilerine devredilmesi durumunda gereken projeleri hazırlayıp terminal bölgesinin yeniden canlı bir bölgeye dönüşmesi için gereken çabayı göstermeye hazır olduklarını anlattı.

dsc_0848.jpg

“Şoförler bile burada kalmak istemiyor”

Köylerden yolcu getiren otobüs şoförlerinin bile artık vaktini terminalde geçirmek istemediğini belirten Solyalı “Şoförler burada kalıp nasıl zaman geçirecek” diye sordu. Solyalı terminal binası ile ilgili acilen projeler hazırlanıp hayata geçirilmesi gerektiğini altını çizdi.

“Pazarcılardan alınan para terminal için kullanılabilir”

Solyalı ayrıca terminalde her pazar, pazar yeri kurulduğuna işaret ederek pazarcılardan alınan paranın terminal binasının tadilatı için kullanılması durumunda sıkıntıların aşılacağını anlattı. Şu anda bina içindeki bankaların boyasının çıkmış, binanın damının asbest ve bina içinde de çöpler bulunduğuna işaret eden Solyalı şu şekilde konuştu:

“Bu bina 1986 yılı itibariyle terminal binası olarak kullanılmaya başlandı. Burasının bir çekim merkezi olması gerekirken hiçbir yatırım yapılmıyor. Tüm belediye başkanları bize söz verdi. Ancak değişen bir şey olmadı. Bina kuş yuvasına döndü. Yolcular artık otobüsü burada beklemeyi tercih etmiyor. Yağmurlu günlerde binanın içine yağmur suları giriyor.”

Harmancı: Kar-İş’le görüşme yapılacak

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Kar-İş kendisi ile otobüs peronları hakkında görüşme yapmak istediğini ve bu peronları kiralamak istediğini açıkladı. Kiralanıp kiralanmayacağının yapılan görüşme ardından belli olacağını kaydeden Harmancı, “Yapılan görüşmenin ardından değerlendirme yapılacaktır” dedi.

“Komisyon ilgileniyor”

Harmancı, terminal binasının tadilatıyla ise Teknik İşler Tasarım Komisyonu’nun ilgilendiğini açıkladı. Komisyonun bu konuda özverili bir şekilde çalıştığını kaydede Harmancı, komisyon başkanı Onur Olguner’in bu konuda çalışmalar yaptığını belirtti.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.