1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞKENT'TE ÖLÜM KORKUSU...
BAŞKENT'TE ÖLÜM KORKUSU...

BAŞKENT'TE ÖLÜM KORKUSU...

Başkent Lefkoşa’daki Şehit Mustato Ruso caddesi üzerindekiler uyku uyumaz hale gelince çareyi...

A+A-

 

10 kat fazla radyasyon

Baz istasyonlarının kansere yol açtığı iddiaları yıllardır tartışıldığı halde, ortaya somut bir sonuç çıkmıyor. Kimine göre bu istasyonlar insan sağlığı açısından zararlı, kimine göre kontolü olması durumdunda zararsız. Başkent Lefkoşa’daki Şehit Mustato Ruso caddesi üzerinde oturan vatandaşlar, Akdeniz Karpaz Üniversitesi’nin kirasındaki binanın hemen üstünde bulunan baz istasyonu, nedeniyle uyku uyumaz hale gelince çareyi bir ölçüm cihazı almada buldu.

ÖLÇÜM YAPMAYA BAŞLADILAR

Cihazı Amerika’dan getiren mahalle sakinleri, üniversite binası içinde yapılan ölçümlerde radyoasyon değerinin olması gerekenden az bulmakla birlikte, bina dışındaki ölçümlerde 10 kat daha fazla radyasyon olduğunu saptadık. Uzun zamandan beri yetkililere şikayetlerde bulundularını, ancak herhangi bir sonuç alamadıklarını belirten mahalle sakinleri, şimdiki Sağlık Bakanı Gülle’den de oldukça şikayetçi

Mahalle sakinlerinden Sultan Arkan, Tabibler Birliği Başkanlığı döneminde baz istasyonlarının edilmediğinden yakınan ve bu tutumu kınayan Ahmet Gulle’nın, şimdiki Sağlık Bakanı olduğunu ve herhangi bir önlem alamadığını söyledi. Bakan Gülle ise konuyıu değerlendirecek.

Diyalog

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.