1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. BAŞKURT: “ÇOCUKLARIMIZIN HER TÜRLÜ HAKTAN YARARLANMASINI SAĞLAMAK TEMEL AMACIMIZDIR”
BAŞKURT: “ÇOCUKLARIMIZIN HER TÜRLÜ HAKTAN YARARLANMASINI SAĞLAMAK TEMEL AMACIMIZDIR”

BAŞKURT: “ÇOCUKLARIMIZIN HER TÜRLÜ HAKTAN YARARLANMASINI SAĞLAMAK TEMEL AMACIMIZDIR”

DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ

A+A-

BAŞKURT: “GELECEĞİMİZİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIMIZIN HER TÜRLÜ HAKTAN YARARLANMASINI SAĞLAMAK TEMEL AMACIMIZDIR”

Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt, geleceğin teminatı çocukların her türlü haktan yararlanmasını sağlamanın temel amaçları olduğunu söyledi.  Başkurt, “Çocuklarımıza yapacağımız yatırım, geleceğe yapılan en değerli yatırımdır anlayışıyla tüm çocuklarımızın Dünya Çocuk Gününü kutluyor, sevgiyle kucaklıyorum” dedi.

Başkurt, 1 Haziran Dünya Çocuk Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, Sosyal Hizmetler Dairesi olarak, çocukların korunmaya ve bakıma muhtaç hale gelmesini engelleyici ve çocuğun öncelikle ailesi yanında bakımını sağlayacak sosyal politikalar geliştirilmesine katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Aydan Başkurt, çeşitli nedenlerle aile kurumundan mahrum kalan çocukların aile sıcaklığına en yakın ortamda bakımlarını sağlayabilmek için “evlat edindirme”, “Koruyucu Aile” ve “kurum bakımı” verdiklerini belirtti.

Başkurt, Gençlik Aile Destek ve Eğitim Merkezi’miz (GADEM) ‘Sokak Çocukları Umudumuz Olsun’ projesi kapsamında 25 Aralık 2012 tarihinde pilot bölge olarak seçilen Lefkoşa Surlariçi Bölgesi’nde Çocuk ve Gençlik Merkezi’ni (ÇOGEM) hizmete açtıklarını kaydetti.

Başkurt mesajında şöyle dedi:

“Bu merkezimizde riskli davranışlarda bulunan ve zamanının büyük bölümünü sokaklarda geçiren çocuklarımızın topluma yeniden kazandırılmasına yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalar; çocuklarımızın örgün veya mesleki eğitime yönlendirilmesi, beslenme, giyim, hijyen, sağlık ve eğitim ihtiyaçlarının karşılanarak, aileleri ve toplumla yeniden bütünleştirilmesini içermektedir”

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.