1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BAŞLATTIĞINIZ İŞİ BİTİRİNİZ”
“BAŞLATTIĞINIZ İŞİ BİTİRİNİZ”

“BAŞLATTIĞINIZ İŞİ BİTİRİNİZ”

Toparlanıyoruz Hareketi,

A+A-

“TÜRKİYE 12 EYLÜL ANAYASASI’NI TAM 18 KEZ DEĞİŞTİRMİŞTİR”

Toparlanıyoruz Hareketi, toplumun çeşitli kesimleri tarafından bir ihtiyaç olarak nitelendirilen Anayasa değişikliğinin yapılabilmesi için halk oylamasından önce gerçekleşmesi gereken Meclis oylamasının, nisabın sağlanamaması nedeniyle ertelenmesinden büyük üzüntü duyduğunu bildirdi.

Toparlanıyoruz Hareketi diye de bilinen Temiz Toplum Derneği As Başkanı C, Anayasa değişikliği sürecinde halkın Anayasa değişikliği çalışmalarına göstermiş olduğu ilginin Anayasa değişikliği konusunda duyulan beklentinin göstergesi olduğunu ifade etti.

Diler, değişiklik önerilerinin hazırlanması ve oylamaya sunulmasına kadar geçen süreçte, irade göstererek halkın değişiklik yönünde beklentisinin artmasını sağlayan partilerin Meclis’teki nisabın sağlanmasında göstermiş oldukları tutumun, halkta oluşan beklentilere karşı duyarsızlık göstermekten başka bir şekilde yorumlanamayacağını anlattı.

Diler şöyle devam etti:

“Anayasa değişikliği konusunda komitede yer alarak görev yapan tüm partiler eğer gerçekten bu komitede görev yapmışlar ise, o zaman halk nezdinde Anayasa değişikliği konusunda yarattıkları beklentiyi karşılamak zorundadırlar. Aksi bir şekilde hareket etmek gerek komitelerde sarf edilen emeği, gerekse halkın öneriler sunarak gösterdiği katılımı heba etmekten ve halkın Anayasa'nın değiştirilmesine dair beklentisini hiçe saymaktan başka bir şey olmayacaktır.

Bu bağlamda, Meclis çatısı altında olan tüm partilerin, özellikle Anayasa Komitesi’nde görev yaparak önerilerin hazırlanmasında rol üstlendiğini iddia edenlerin, halkın değiştirilmesi konusunda açık bir irade gösterdiği Anayasa’nın, halkoylamasına sunulabilmesi için Meclis’e giderek yarım bıraktığı görevlerini tamamlamalarını önemle öneriyoruz.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.