1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞPİSKOPOS HRİSOSTOMOS, APOSTOLOS ANDREAS MANASTIRI'NDAKİ ÇALIŞMALARI DESTEKLEDİĞİNİ SÖYLEDİ
BAŞPİSKOPOS HRİSOSTOMOS, APOSTOLOS ANDREAS MANASTIRI'NDAKİ ÇALIŞMALARI DESTEKLEDİĞİNİ SÖYLEDİ

BAŞPİSKOPOS HRİSOSTOMOS, APOSTOLOS ANDREAS MANASTIRI'NDAKİ ÇALIŞMALARI DESTEKLEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Başpiskopos Hrisostomos, Apostolos Andreas Manastırı'ndaki çalışmaları desteklediğini söyledi.

A+A-

Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos, Dipkarpaz’da bulunan Apostolos Andreas Manastırı’nın restorasyon projesini üstlenen müteahhitlerin yanında olacağını ve kendilerine mümkün olan her yardımı yapacağını açıkladı.

Simerini ve diğer gazetelerde yer alan habere göre, projenin maliyetinin 2,2 milyon Euro’ya ulaşacağını, yani maliyetin, yapılan ilk değerlendirmeden 300 bin Euro daha az olacağını dile getiren Hrisostomos, çalışmaların 22 aylık zaman takviminden daha az bir sürede tamamlanmasına dair iyimserliğini de ifade etti.

Hrisostomos, dün düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, müteahhitlerin çalışmaya başlamaya hazır olduklarını, bundan ötürü kilisenin çalışmaların engelsiz bir şekilde başlayabilmesi için alanın temizlenmesine yönelik bir ön hazırlık yapacağını anlattı.

Habere göre Hrisostomos, “İnsanların Aziz’in ikonasına ibadet etmek (tapınmak) amacıyla Apostolos Andreas’a gidebilmeleri için, önümüzdeki günlerde kilisenin içerisinde ne varsa taşıyacağız. Hatta Aziz’in ikonasını da, papazın kalmakta olduğu, UNOPS tarafından hazırlanmış yere taşıyacağız. Öte yandan kilisedeki kutsal suya (ayazma) da erişilebilecek” dedi.

Kilisenin içerisinde çalışmalar başlayacak olmasının önemli olmadığını da dile getiren Hrisostomos, Aziz’in ikonasının küçük şapelde olacağını ifade etti.

Hrisostomos, bu yerin, insanların ikonaya ibadet edebilecekleri ve ayinleri izleyebilecekleri bir şekilde düzenleneceğini de söyledi.

Kilisenin, kendilerine mümkün olan her türlü yardımı yapmak için, müteahhitlerin yanında olmaya çalışacağını da yineleyen Hrisostomos, çalışmaların Ağustos izinlerinin ardından başlamasının ve 22 ayda tamamlanmasının beklendiğini yineledi.

Hrisostomos, çalışmaların, başlangıçta yapılan planlamadan daha erken bir zamanda tamamlanmasına dair inancını da ifade etti.

“İNGİLTERE’DEKİ RUMLAR GERİ ADIM ATTI”

Manastırın restorasyon maliyetinde bir değişiklik olup olmadığının kendisine sorulması üzerine, müteahhitlerle imzalanan sözleşmeye göre, maliyetin başlangıçta hesaplanandan 300 bin Euro daha az olacağını belirten Hrisostomos, projenin 2,5 milyona değil, 2,2 milyon Euro’ya mal olacağını ve bunun olumlu bir şey olduğunu söyledi.

2,5 milyon Euro’nun yalnızca 1 milyon Euro’sunu toplayabildiklerini anlatan Hrisostomos, Başpiskoposluğun geriye kalan miktar için kredi aldığını ancak ekonomik açıdan çok da iyi bir düzeyde bulunmadıklarını belirtti.

İngiltere’de ikamet eden Rumlardan yarım milyon Euro alabileceklerine inandıklarını ama başaramadıklarını da ifade eden Hrisostomos, insanlar yardım etse de etmese de manastırın restore edileceğini söyledi.

Halkın çok hassas olduğuna dair inancını da ifade eden Hrisostomos, restorasyon başladığı zaman katkıda bulunanların daha çok olacağını savundu.

Hrisostomos, 2,5 milyon Euro’nun UNDP’nin başlangıçtaki tahmini olduğunu ancak müteahhitlerin çalışmayı bu rakamın altında maliyetlendirdiğini sözlerine ekledi.

GAZETE BAŞLIKLARI

Simerini: “2,5 Milyon Euro İstedi, Bir Milyon Euro Topladı… Apostolos Andreas Manastırı’nın Restorasyonu ve Başpiskoposun Hesaplamaları- İngiltere’de İkamet Eden Rumlar Karşılık Vermedi- Aziz’in İkonası Şapele Taşınıyor”

Alithia: “Başpiskopos, Apostolos Andreas’la İlgili Çalışmaları Destekliyor”

Politis: “Apostolos Andreas Manastırın Dışında… Başpiskopos İnsanların İbadet Edebileceğini Söylüyor”

Fileleftheros: “Manastırın Restorasyonu 2,2 Milyon Euro”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.