1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘‘…BAŞROLÜ DENKTAŞ OYNAYACAK"
‘‘…BAŞROLÜ DENKTAŞ OYNAYACAK"

‘‘…BAŞROLÜ DENKTAŞ OYNAYACAK"

TDP milletvekili Zeki Çeler,

A+A-

 

TDP milletvekili Zeki Çeler, Mustafa Akıncı'nın Cumhurbaşkanlığı için en ideal aday olduğunu söylerken, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'ın "Kapalı Maraş film platosu olsun" şeklindeki önerisini de eleştirerek "Herhalde o filmde başrolü kendisi oynayacak" dedi.

Toplumcu Demokrasi Partisi Milletvekili Zeki Çeler, Kıbrıs Tv’de “Sevim Basri ile  Gündemden Notlar” programına katılarak değerlendirmelerde bulundu.

“EN İDEAL ADAY AKINCI’DIR…”

Nisan 2015’te gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili düşüncelerini aktaran Çeler, Mustafa Akıncı’nın en ideal aday olduğunu belirtti.

“Kıbrıs Türk toplumunun onurunu koruyacak bir lidere ihtiyacı  olduğunu söyleyen Çeler bu kişinin de Akıncı olduğunu dile getirdi. Çeler “her kesimden insanın Akıncı’yı destekleyeceğine inanıyorum” dedi.

TDP heyeti olarak önce Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ziyaret ettiklerini hatırlatan Çeler geçtiğimiz günlerde de Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile biraraya geldiklerini anımsattı. Çeler, görüşme sürecinde yaşanan sıkıntıları anlatmasını istedikleri Anastasiadis’in, dönüşümlü başkanlık konusunda çekinceleri olduğunu ifade ettiğini söyledi.

Çeler görüşmede, Kapalı Maraş’ın açılıp, gerçek sahiplerine verilebileceğine ayrıca kapsamlı çözüm öncesinde gündeme gelmesi gerektiği yönündeki düşüncelerini Anastasiadis’le paylaştıklarını, bunun karşılığında da Ercan Havalimanı’nın Uluslar arası uçuşları açılması gerektiğini vurguladıklarını ifade ettti.

Çeler, “Anastasiadis, ‘bunun benim için bir sıkıntısı yok’ dedi, ancak sıkıntısı daha çok Ercan’ın KKTC Havalimanı olarak açılmasını Rum halkına nasıl anlatacağı yönünde” şeklinde konuştu.

“RAHATSIZLIKLARI VE DÜŞÜNCELERİMİZİ İLETİP, ÖNERİLERDE BULUNDUK”

Görüşmede Kıbrıs’ın güneyine geçen Kıbrıslı Türklerin zaman zaman faşist grupların saldırılarına maruz kaldığına ve bunlardan duyulan rahatsızlıklara da dikkat çektiklerini anlatan Çeler, iki toplumu yakınlaştıracak bir takım çalışmalar yapılması yönünde önerilerde bulunduklarını söyledi.

Çeler, Kıbrıslı Türk gençlerin Güney Kıbrıs’ta eğitim aldığı gibi Rum gençlerin de artık Kuzey’de eğitim almaları için teşvik edilebilecekleri yönündeki düşüncelerini de Rum Başkan Anastasiadis’le paylaştıklarını anlattı.

TDP Milletvekili Çeler, bir takım faaliyetler ve gerçekleştirilebilecek projelerle yakınlaşmaların sağlanabileceğine yönelik inançlarının Anastasiadis tarafından da olumlu karşılandığını ifade etti.

“ERDOĞAN’A MEKTUP GÖNDERMEYİ DÜŞÜNÜYORUM”

Çeler, Maraş konusuyla ilgili bireysel olarak Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup göndermeyi düşündüğünü de söyledi.

“MARAŞ'TA ÇEKİLECEK OLAN FİLMDE BAŞROLÜ DENKTAŞ OYNAYACAK”

TDP Milletvekili Çeler, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın “Kıbrıs’ın Fethi’nin 40. Yılı” adı altında İstanbul’daki bir etkinliğe katılmasına yönelik eleştirilerde de bulundu.

Denktaş’ın temasları sırasında yaptığı “Kapalı Maraş film platosu olsun” şeklindeki önerisini de yorumlayan Çeler, “Maraş'ta çekilecek olan filmde başrolü herhalde sayın Denktaş oynayacak” dedi.

Çeler, Denktaş’ın ileriye dönük bir anlaşmanın olmayacağını düşündüğünü de savunarak bu öneriyi eleştirdi.

Her zaman bir çözüm ve anlaşmadan yana olduğunu savunan CTP-BG’nin  koalisyon ortağının da “Kıbrıs’ın Fethi’nin 40. Yılı” adı altında düzenlenen etkinliklere katılarak gerçekleştirdiği ziyaretlerde bu gibi açıklamalarda bulunduğunu kaydetti.

Denktaş’ın verdiği sözleri yerine getirmediğini de savunan Çeler “Sayın Denktaş bir zamanlar Ercan’ı da geri alacaktı” diyerek eleştirilerde bulundu.

Çeler, “Maraş’ı film platosu yapmak yerine, eğer gerçek sahiplerine verilmeyecekse de en kötü ihtimalle orayı açarak ölü şehir turları düzenleyip, neler yaşandığını tüm dünyaya duyuralım” şeklide bir öneride de bulundu.

“HALKTAN TEK RİCAM VAR”

Bir ay kısalttığı yaz tatilinin ardından 1 Eylül Pazartesi günü Cumhuriyet Meclisi’nin yeniden toplanacağını hatırlatan TDP Milletvekili Çeler, “halktan tek ricam var her türlü eleştiriyi yapsınlar, ama bireysel değil, toplum çıkarlarla… Ve Meclisi çok iyi takip etsinler” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.