1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞSAVCI MAKAM ARACI HACZEDİLDİ
BAŞSAVCI MAKAM ARACI HACZEDİLDİ

BAŞSAVCI MAKAM ARACI HACZEDİLDİ

Makam aracının;

A+A-

Rum Başsavcı Kostas Kliridis’in makam aracının, Rum yönetiminin bir istimlak borcu nedeniyle haczedildiği haber verildi.

Fileleftheros gazetesi “Tamamen Rezillik... Bir Milyonun Beş ve Şimdi Dokuz Olmasından Kim Sorumlu” başlığıyla manşetten verdiği ve “Başsavcının Aracına El Koydular” başlığıyla aktarmaya devam ettiği haberinde, Rum yönetiminin ödemediği istimlak bedeli nedeniyle dün Kliridis’in makam aracına el konulduğunu yazdı.

Habere göre Kliridis, konuyla ilgili yaptığı açıklamada makam aracına el konulması meselesinin devlete bir baskı teşkil ettiğini belirterek, söz konusu aracın satılmasıyla devletin istimlak borcuna karşı ciddi bir tahsilat elde edilmesinin söz konusu olmadığına işaret etti.

Araca el konulmasıyla sadece bir sansasyon yaratıldığını ifade eden Kliridis, devletin, organlarının ve kurumlarının rezil edildiğini söyledi.

Araca el koyan mahkeme icra memurlarının başvuru sahibinin talimatıyla hareket ettiğini de söyleyen Kliridis, bu yasal sürece hiçbir durumda müdahalede bulunma hakkının olmadığını belirtti.

Öte yandan gazete, Kliridis’in aracına el konulmasının, Rum İçişleri eski Bakanı Neoklis Silikiotis’in aracına el koyma girişimlerinde bulunulan davayla alakalı olduğunu da belirtti.

Gazete okul inşa etmek üzere 2001 yılında Antos Prasinu’nun mülkünün istimlak edilmesiyle başlayan davasına verilen mahkeme kararının söz konusu olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Mülk o zaman 1 milyon Euro’ya istimlak edildi, ancak 2010 yılında istimlak amacı yerine getirilmediği için mülk sahibince talep edilip geri alındı. Ancak üç ay sonra 1 yerine 5 milyon Euro’ya yeni bir istimlak yapıldı. Ancak ne para ödendi, ne de okul yapıldı ve haciz emirlerinin yerine getirilmesine başlandı. Bugün ise ödenmesi gereken meblağ 9 milyon oldu.”

YARDIMCISININ ARACI DA AYNI KADERİ PAYLAŞACAK

Simerini gazetesi ise “Başsavcının Aracı Açık Artırmaya... Herkes Devletin ve Kurumlarının Rezil Edildiğinden Söz Ediyor” başlıklarıyla verdiği haberinde, haciz sırasında dairede bulunmayan Rum Başsavcı Yardımcısı Pikkos Erotokritu’nun aracının da Kliridis’in aracıyla aynı kaderi paylaşacak görüldüğünü yazdı.

Diğer gazeteler haberi şu başlıklarla verdi:

Politis: “Rezillikle İlgili Sorumlular Var... Başsavcının Aracına El Konulmasına Neden Olan Dava Kötü Kokuyor”

Haravgi: “Devletin Rezil Edilmesi Şimdi Akıllarına Geldi... Eski Bakanın Aracına El Konulmaya Çalışıldığında Susuyorlardı”

Alithia: “Uzantılarıyla El Koyma... Kurumları Aşağılıyorlar”

HÜKÜMET HACİZ KARARLARININ ERTELENMESİNİ İSTEYECEK

BAŞSAVCI YARDIMCISI: “ANAHTARLARIMI VERMEM”

Güney Kıbrıs’ta, devletin istimlak ettiği bir arazinin bedelini ödememesi ve arazi sahibinin açtığı dava sonucunda önceki gün Rum Başsavcısı Kostas Kliridis’in makam aracına haciz konulmasının ardından, Rum hükümetinin, haciz işlemlerinin ertelenmesi girişiminde bulunacağı bildirildi.

Haravgi ve diğer gazeteler, önce gün gerçekleşen Kliridis’in makam aracına haciz konulması olayına Güney Kıbrıs’tan tepkilerin sürdüğünü belirtirken Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos, ilgili Rum mahkemesinden, haciz kararlarının uygulanmasının ertelenmesi talebinde bulunacaklarını açıkladığını yazdılar.

Habere göre Hasikos ayrıca, söz konusu taşınmazın istimlakına ilişkin geçmişte yapılan işlemlere dair soruşturma açılacağını da vurguladı.

Öte yandan, makam aracına el konulması söz konusu olan Rum Başsavcı Yardımcısı Rikkos Erotokritu, haciz işleminin öngörülen süreç tamamlanmadan yapılması sebebiyle “aracının anahtarlarını teslim etmeyeceğini” açıkladı.

Erotokritu, haciz işlemi yapılmadan önce makam araçlarını kullanan kişilere uyarıda bulunulması gerektiğini ancak bu işlemin yapılmadığını belirterek aracın anahtarlarını teslim etmeyeceğini vurguladı.

 

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.