1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞSAVCILIK VE SAYIŞTAY’IN GÖRÜŞÜ ALINDI, YASAL ENGELLER VAR
BAŞSAVCILIK VE SAYIŞTAY’IN GÖRÜŞÜ ALINDI, YASAL ENGELLER VAR

BAŞSAVCILIK VE SAYIŞTAY’IN GÖRÜŞÜ ALINDI, YASAL ENGELLER VAR

Başsavcılık ve Sayıştay’ın görüşünün alındığını ve yasal engeller olduğunun söylendiğini vurguladı;

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi’nde (LTB) bazı çalışanların iş yavaşlatma eylemi nedeniyle sokaklarda çöp yığınları birikmeye başladı. 

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellahoğlu, sendikanın düzenlediği toplantıya katılarak talepleri dinlediğini belirterek, talepler arasında, geriye dönük ödenmeyen 13. maaş ile bir maaşın ödenmesi ve 2012 yılında kadrolanan 135 işçinin kademe ilerlemelerinin bulunduğunu anlattı.

Fellahoğlu, konu ile ilgili Başsavcılık ve Sayıştay’ın görüşünün alındığını ve kendisine bu konuda yasal engeller olduğunun söylendiğini vurguladı.

111 geçici çalışan işçinin kadrolanması yönünde çalışmaları olduğunu kaydeden Belediye Başkanı, sendikanın bu konu ile ilgili de aynı kademe ilerlemesi talebini ortaya koyduğunu ve sorun yaşandığını anlattı.

Fellahoğlu, 13. maaşın kendilerinden önceki dönemde avans olarak alınıp kullanılması nedeniyle bugün ödeme yapılamadığını anımsattı.

Meclis’ten 13. dilimin kendilerine avans olarak verilip ödeme yapılması yönündeki kararın geçirildiğini, şu anda İçişleri Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı arasında gerekli yazışmaların yapıldığını kaydeden Fellahoğlu, 1-2 gün içinde ödeme yapabileceğini tahmin ettiğini söyledi.

Fellahoğlu en geç bir ay içinde de geriye kalan ikinci ödemeyi yapabileceklerini kaydetti.

Eylemin bu noktaya gelmesine anlam veremediğini belirten Fellahoğlu eylemi son derece zamansız ve yanlış bulduğunu söyledi.

Sendikaya çağrıda bulunan Fellahoğlu “Bunun mücadelesini verecekseniz verin ama grev ile değil, Lefkoşa halkını cezalandırarak değil” dedi.

KAR-İŞ’in Lefkoşa Terminal alanına kurulan Açık Pazarı kapatacağı söylemi ile ilgili olarak da Fellahoğlu, terminal alanının LTB’ye ait olduğunu hatırlattı.

KAR-İŞ ve ona bağlı işletmelerin uzun yıllardır belediyeye kira ödemediğini kaydeden Fellahoğlu, LTB’nin 840 bin TL alacağı olduğunu, yasal işlemin başlatılacağını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.