1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞTA LEFKOŞA OLMAK ÜZERE TÜM İLÇELERDE YARIN
BAŞTA LEFKOŞA OLMAK ÜZERE TÜM İLÇELERDE YARIN

BAŞTA LEFKOŞA OLMAK ÜZERE TÜM İLÇELERDE YARIN

Türkiye topraklarının 1922 yılında, işgal birliklerinden geri alındığı gün

A+A-

 

ZAFER BAYRAMI KKTC’DE DE TÖREN VE ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

Türkiye topraklarının 1922 yılında, işgal birliklerinden geri alındığı günü temsil eden 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. Yıldönümü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de düzenlenecek törenlerle kutlanacak.

30 Ağustos 1922’de Dumlupınar'da, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ni (Büyük Taarruz) anmak için kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yarın Lefkoşa başta olmak üzere tüm ilçelerde törenler düzenlenecek.

Milli Günleri Kutlama Merkez Komitesi Başkanı ve Protokol Müdürü Laden Alper’in verdiği bilgiye göre, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’nın, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş eşliğinde yapacağı tebrik kabulüyle başlayacak.

Tebrik kabulü saat 08.45’te Ortaköy’deki Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Komutanlığı Gazinosu’nda yer alacak.

Lefkoşa Atatürk Anıtı önündeki tören saat 09.30’da başlayacak. Törende, protokol sırasına göre çelenkler anıta sunulacak, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekilecek.  

Tören, Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı’nın Anıt Özel Defteri’ni imzalamasıyla son bulacak.

DR. KÜÇÜK BULVARI’NDA RESMİ GEÇİT TÖRENİ

Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki resmigeçit töreni ise saat 10.00’da gerçekleştirilecek. Tören, İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesi, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından tören birliklerinin denetlenmesi ve halkın bayramının kutlanması, bir subayın konuşması ve resmigeçitle tamamlanacak.

Bu arada Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu, saat 18.00’de Girne Atatürk Anıtı önünde konser verecek. Lefkoşa Dereboyu’ndaki konser ise saat 20.00’de başlayacak. 

GAZİMAĞUSA

Gazimağusa’da Zafer Anıtı ve Polat Paşa Bulvarı’nda olmak üzere iki ayrı tören düzenlenecek. İlk tören saat 17.30’da Zafer Anıtı önünde yer alacak. Protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesi sonrası tamamlanacak törenin ardından Polat Paşa Bulvarı’ndaki törene geçilecek.

Kaymakam, komutan ve belediye başkanının tören birlikleri ile halkın bayramını kutlamasıyla saat 18.00’de başlayacak tören, İstiklal Marşı’nın okunması, bayrakların göndere çekilmesi, şiirlerin okunması, Gazimağusa Merkez Komutanlığı’ndan bir subayın konuşması ve tören geçişi ile tamamlanacak.

GİRNE

Girne’deki tören saat 16.30’da Girne Atatürk Anıtı önünde yer alacak. Protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayacak tören, tören birlikleri ve halkın bayramının kutlanmasıyla sürecek.

Tören, günün anlam ve önemini belirten konuşması, şiirlerin okunması ve tören geçişiyle tamamlanacak. Tören sonrası Orduevi Salonu’nda tebrik kabulü olacak.

GÜZELYURT

Güzelyurt’taki tören de saat 18.00’de Güzelyurt Kaymakamlığı karşısındaki Atatürk Anıtı ve Müze önünde gerçekleştirilecek. Protokole göre çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayacak tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesiyle sürecek.

Protokol tarafından tören birliklerinin denetlenmesi, halkın bayramının kutlanması, Garnizon Komutanlığı adına bir subay ile Kaymakamlık adına bir öğretmenin konuşma yapacağı tören, şiirlerin okunması, halk dansları gösterisi ve tören geçişiyle tamamlanacak.

LEFKE

Lefke’deki tören de Atatürk Anıtı önünde saat 10.00’da yer alacak. Çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayacak tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi, tören birliklerinin denetlenmesi ve bayramının kutlanmasıyla sürecek.

Tören, KTBK adına bir komutan ve Kaymakamlık adına bir öğretmenin yapacağı konuşmalar, öğrencilerin okuyacağı şiirler ve tören geçişinin ardından tamamlanacak.

Törenin ardından 14. Mekanize Piyade Alay Komutanlığı, Lefke Spor Kulübü’nde tebrik kabul edecek.

İSKELE

İskeledeki tören de saat 18.00’de Ecevit Meydanı’nda yer alacak. Protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayacak tören, saygı duruşu, istiklal marşı ile bayrakların göndere çekilmesi, kaymakam, komutan ve belediye başkanının birlikler ve halkın bayramını kutlamasıyla sürecek.

Tören, bir subayın konuşması, öğrencilerin şiirler okuması, halk dansları gösterisi ve tören geçişiyle son bulacak.

MEHMETÇİK

Mehmetçik’teki tören saat 09.30’da Atatürk Anıtı önünde yer alacak. Tören, protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi, konuşma ve şiir okumasıyla sona erecek. 

AKDOĞAN

Akdoğan Atatürk Anıtı önünde düzenlenecek tören saat 09.00’da başlayacak. Tören, anıta çelenk sunulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekilmesinin ardından Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif’in konuşmasıyla tamamlanacak.

GEÇİTKALE

Geçitkale’de Atatürk Büstü önünde gerçekleştirilecek tören ise saat 09.00’da başlayacak. Törende, büste çelenk sunulacak, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekilecek.

 

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.