1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BATAĞIN İÇİNDE...
BATAĞIN İÇİNDE...

BATAĞIN İÇİNDE...

BATAĞIN İÇİNDE...

A+A-

Açlık ve sefalet 16 yaşındaki bir çocuğa önce hırsızlık yaptırdı sonra madde bağımlılığına itti. Ağustos ayında üç ayrı bakkaldan hellim, peynir ve nakit para çalan A.V., dün de Bali çekerken yakalandı…

ÇOCUK YAŞTA BAĞIMLI: Lefkoşa’da Çağlayan bölgesinde, eski Taksim Sineması avlusundaki yıkık dökük binada, tek başına yaşam mücadelesi veren 16 yaşındaki A.V., dün Bali çektiği sırada polis tarafından yakalandı. A.V.’nin yaşadığı eski binada sayısız boş Bali tüpü bulundu. A.V.’nin uzun zamandır Bali çektiği öğrenildi

AÇLIK HIRSIZLIK YAPTIRDI: A.V., kardeşi C.K. ile Lefkoşa’da Ağustos 2014 tarihinde 3 ayrı iş yerinden hellim, peynir, kola ve 300 TL nakit para çaldığı gerekçesi ile tutuklanmış, mahkeme emri gereği teminatla serbest kalmıştı. A.V., “Neden çaldın?” sorusuna ise “Açız” diye cevap vermişti

 “Berkay bebek çöplüğe doğdu” başlıklı haberinde A.V. ve ailesinin dramını kaleme almıştı. A.V., söz konusu binada üç ay öncesine kadar annesi ve 5 kardeşi ile birlikte yaşıyordu. Anne Emine V. 7’nci çocuğunu dünyaya getirdikten sonra Lefkoşa’da bir arkadaşının evine yerleşmişti.

Lefkoşa’da Ağustos 2014 tarihinde 3 ayrı iş yerini açarak hellim, peynir, kola ve 300 TL nakit para çaldığı gerekçesi ile tutuklanarak hakkında yasal işlem başlatılan 16 yaşındaki A.V.’nin Bali bağımlısı olduğu ortaya çıktı.
A.V., tek başına yaşam mücadelesi verdiği Çağlayan bölgesinde, eski Taksim Sineması avlusundaki yıkık dökük binada, dün polis ekipleri tarafından Bali çekerken bulundu.
Polisin uzun ikna çabalarının ardından teslim olan A.V. hakkında “Polise küfrettiği” ve “Uygunsuz tavırda bulunduğu” gerekçesi ile yasal işlem başlatıldı.

Bali çekerken yakalandı
Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi (CÖŞ), Lefkoşa’da dün yaptığı genel kontrol sırasında, Çağlayan bölgesinde, eski Taksim Sineması avlusunda 16 yaşındaki A.V.’yi Bali çekerken buldu.
A.V., polisi karşısında görünce panikledi ve yaşamını sürdürdüğü Taksim Sineması avlusundaki yıkık dökük binaya koştu.
Polis ekiplerinin “Dışarı çık” çağrısına küfürle olumsuz yanıt veren A.V., dakikalarca aşağı inmemekte ısrar etti. Oldukça agresif olduğu gözlemlenen A.V., polise küfretti, uygunsuz tavırlarda bulundu.

A.V. gözaltına alındı
CÖŞ, ekipleri, A.V.’nin tüm sert çıkışlarına karşın olumlu tavrını korudu ve A.V.’yi içerisinde bulunduğu binadan çıkmaya ikna etti.
“Polise küfrettiği” ve “Uygunsuz tavırda bulunduğu” gerekçesi ile gözaltına alınan A.V. hakkında yasal işlem başlatıldı.
Operasyonu gerçekleştiren Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi (CÖŞ), A.V.’nin yaşının küçük olmasından ötürü durumu Sosyal Hizmetler Dairesi’ne de bildirdi.

“Berkay bebek çöplüğe doğdu” başlıklı haberinde A.V. ve ailesinin yaşam koşulunu kaleme almıştı.
Çocuk yaşta “hırsızlık” suçundan tutuklanan dün de bağımlı olduğu ortaya çıkan 16 yaşındaki A.V., halen yaşamını sürdürdüğü Çağlayan bölgesinde, eski Taksim Sineması avlusundaki yıkık dökük binada üç ay öncesine kadar annesi ve 5 kardeşi ile birlikte ikamet ediyordu.
A.V.’nin annesi Emine V. Haberin yayınladığı tarihlerde 7’nci çocuğunu dünyaya getirmişti. Doğumdan sonra Lefkoşa’da bir arkadaşının evine yerleşen anne Emine V. Söz konusu yıkık dökük binaya geri dönmedi.

Talihsizlik peşlerini bırakmadı
A.V., 2005 yılına kadar ailesi ile birlikte Lefkoşa’da Büyük Han yakınlarındaki evlerinde ikamet ediyordu. Ailenin evi 2005 yılında yanarak yıkılınca haftalarca sokakta kalmışlar, kimseden yardım görmemişlerdi.
Aile, daha sonra Haspolat bölgesinde bir ev kiralamış uzun yıllar da o evde yaşamıştı. A.V.’nin şizofren olan babasının hastalığı ilerleyince geçim sıkıntısına düşmüş, kirayı ödeyemeyecek duruma gelmiş, evden çıkmak zorunda kalmışlardı.
Sokakta kalan aile, Lefkoşa’da önce kapatılan ve yıkılma aşamasında olan eski Taksim Sineması’nın avlusunda yer alan derme çatma binayı eve çevirmiş orada yaşamaya başlamıştı.
Baba M.V., geçen yıl 7’nci çocuklarına hamile olan eşi Emine V. ile 7 çocuğunu ardında bırakarak tedavi olmak için Türkiye’ye gitmişti.
Lefkoşa’da 6 çocuğu ile bir başına kalan anne Emine V. Hamile olmasına rağmen her yerde iş aramış ancak bir türlü bulamamıştı.
Hükümet yetkililerine seslenen Emine V. “Tek istediğim çocuklarıma ekmek alabilmem için bir iş, başımızı sokacağımız bir ev” diye yardım istemişti.

“Açız” diye haykırmıştı ama dikkate alan olmadı
Ağustos ayı içerisinde Lefkoşa’da 3 ayrı bakkal dükkanına girerek hellim, ekmek ve çikolata çalarak tutuklanan 14 yaşındaki A.V. ve kardeşi C.K., teminatla serbest bırakılmıştı. A.V., serbest kaldıktan sonra yaşadıklarını paylaşmıştı.
A.V., “Biz çalmadık, açız biz, hırsız damgası vurmasınlar bize. Tek istediğimiz devlet bize sahip çıksın, bize bir ev temin etsin. Küçücük kapısı olmayan bir kulübe içerisinde daha ne kadar hayatımızı sürdürebileceğimizi bilmiyorum” diye konuşmuş, devletten yardım istemişti.

Dedesi aynı yerde ölü bulunmuştu
A.V.’nin sığındığı Taksim Sineması’ndaki derme çatma binanın yanındaki bir odada ise dedesi Muhsin Yakışıklı benzer koşullarda yaşam sürüyordu.
Yakışıklı, 3 Ağustos 2013’te o odada sefalet içinde yaşamını kaybetmişti.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.