1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BATI DÜNYASI KKTC’YE ÇİFTE STANDART UYGULUYOR
BATI DÜNYASI KKTC’YE ÇİFTE STANDART UYGULUYOR

BATI DÜNYASI KKTC’YE ÇİFTE STANDART UYGULUYOR

BATI DÜNYASI KKTC’YE ÇİFTE STANDART UYGULUYOR

A+A-

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ'NİN 31. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA BAKÜ'DE RESEPSİYON VERİLDİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 31. kuruluş yıl dönümü Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

KKTC'nin Azerbaycan Temsilcisi Sadettin Topukçu'nun ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, Askeri Ataşe Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, milletvekilleri, Azerbaycan'da faaliyet gösteren Türk kurum ve kuruluşların temsilcileri, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Azerbaycan ve Türkiye milli marşlarının okunması ile başlayan etkinlikte konuşan Topukçu, Kıbrıs Türklerinin çok acılar çektiğini ve bu günlere büyük var oluş mücadelesi vererek geldiğini söyledi.

1950'li yıllarda başlayan mücadelenin 1983 yılında KKTC'nin kuruluşu ile taçlandığını vurgulayan Topukçu, büyük mücadele ve özveri gösterildiğini, yüzlerce şehit verildiğini belirtti.

Sonsuz yardımları olan anavatan Türkiye'ye minnet duyguları içerisinde olduklarını söyleyen Topukçu, mücadelelerine esin kaynağı olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, Dr. Fazıl Küçük'ü ve kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı rahmetle andıklarını ifade etti.

KKTC'nin Azerbaycan ve Türkiye ile sonsuza kadar birlikte olacağına vurgu yapan Topukçu, "Kıbrıs Türkü bugünlere gelmek için her şeyini feda etti ve bayrağını göndere çekti. Bu bayrak sonsuza kadar dalgalanacaktır. Yaşasın KKTC, Azerbaycan ve Türkiye birlikteliği ve dostluğu" dedi.

Etkinlikte konuşan Milletvekili Genire Paşayeva ise tüm KKTC'li Türkleri kuruluş yıl dönümü nedeniyle kutlayarak şunları söyledi:

"Bugün sadece sizin değil, bizim de bayramımız. KKTC'nin acısı bizim acımız, sevinci de bizim sevincimizdir. KKTC için canlarını feda eden şehitleri rahmetle anıyorum. KKTC Türkleri var olma mücadelesi için uzun yollar katetti ve büyük acılar çekti. Azerbaycan Türkleri olarak sizleri çok iyi anlıyoruz. Biz de Ermenistan'ın işgali sonucu benzer acıları yaşadık. KKTC Türkleri hep barıştan yana olmuştur fakat bugün Batı dünyasının onlara çifte standart uyguladığını görüyoruz. Fakat buna rağmen KKTC gelişiyor ve kalkınıyor. Türk dünyası her zaman KKTC'nin yanında olmalıdır. Azerbaycan KKTC'nin yanındadır ve sizleri destekliyoruz."

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.