1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BATIK KREDİLER KONUSUNDA PANİK
BATIK KREDİLER KONUSUNDA PANİK

BATIK KREDİLER KONUSUNDA PANİK

Batık krediler konusunda panik

A+A-

Rum Merkez Bankası’nın, batık kredilere ilişkin açıkladığı verilerin paniğe neden olduğu belirtildi.

Simerini gazetesi “Batık(Kırmızı)Kredilere İlişkin Verilerde Panik”  başlıklı manşetten verdiği haberinde Rum Merkez Bankası’nın, batık kredi miktarının, geçtiğimiz Mayıs ayı itibarıyla 27.5 milyar Euro olduğunu yazdı.

Habere göre Rum Merkez Bankası tarafından, batık kredilere ilişkin verilerin açıklanmasının ardından, bu rakam(batık kredi rakamı) 7 milyar Euro artış gösterdi.

Gazete mülkiyete ilişkin batık kredi miktarının ise toplam 4 milyar Euro olduğunu, her 7 batık krediden birinin mülkiyetle ilgili olduğuna da dikkati çekti.

HASİKOS VE YEPRGİADİS PARTİLERLE GÖRÜŞMEYE DEVAM EDİYOR

Gazete aynı haberinin içerisinde, Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos ve Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis’in, ipotekli malların açık artırmayla satışını öngören yasa tasarısı üzerinde uzlaşma sağlanması için siyasi partilerle görüşmeye devam ettiğini yazdı.

Habere göre Hasikos ve Yeorgiadis bugün DİKO, AKEL ve Rum Vatandaşlık Hareketi ile bir araya gelecek.

MÜLKLERE POLİS EL KOYACAK

Fileleftheros gazetesi, Rum Başsavcılığın, bir dava sonucunda yayımladığı bilirkişi raporu çerçevesinde, mahkeme tarafından verilen taşınabilir mülk icra emrinin polis tarafından yerine getirileceğini yazdı.

Gazete polisin icra emirlerini, yani mülklere el koyma işlemlerini yerine getireceğini belirtti.

Gazete, Rum Başsavcılığın, raporunun, son günlerde Güney Kıbrıs’ta tartışılan ipotekli malların açık artırmayla satılması yasa tasarısına da atıfta bulunduğunu yazdı.

RUM BÜTÇE KONSEYİ BAŞKANI’NA TEPKİ

Simerini gazetesi, Rum Bütçe Komisyonu Başkanı Dimitris Yeorgiadis’in gazeteye yapmış olduğu “IMF’nin  Troyka Heyetinde Bulunan Delia Verkulesku'nun son açıklamalarının, devlet maaşlarının yapılandırılması için fırsat olduğu” şeklindeki söyleminin tepkilere neden olduğunu yazdı.

Habere göre Rum işçi sendikaları SEK, PEO ve Rum Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Sotiris Haralambus bu açıklamaya tepki göstererek çalışanlara karşı bu saldırının sonlandırılmasını istedi.

SEK ve PEO, “maaşlardan ne kadar kesinti olursa o kadar durgunluğa batılacağı” uyarısında da bulundu.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.