1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "BATIRILMIŞ BELEDİYEDE 'TASARRUF' İSTEMEK AYIP MI?"
"BATIRILMIŞ BELEDİYEDE 'TASARRUF' İSTEMEK AYIP MI?"

"BATIRILMIŞ BELEDİYEDE 'TASARRUF' İSTEMEK AYIP MI?"

KOMİTELER TOPLANACAK: “Personel ve mali konularda komitelerin toplanmasını istedim. SAYIŞTAY henüz personelle ilgili dosyayı tamamladı. Eğer sendikamızın elinde bir dosya varsa, işten durdurulacak personele dair, lütfen bizimle paylaşsın.”

A+A-

FELLAOĞLU: “Sendika belli ki 194 kişinin durdurulmasını tercih ediyor, biz bir süre bu fedakarlığı paylaşalım, bir miktar maaşlarımızdan tasarruf yapalım, kimse işsiz kalmasın diyoruz. Bu tasarruf da aile yardımları düzeyinde ve geçici bir süre… Bunu, günü değil, çalışanların ve Lefkoşa’nın geleceğini kurtarmak için istiyoruz.”

Lefkoşa Belediye Başkanı Kadri Fellaoğlu, batırılmış bir belediyede tasarruf istemenin çok doğal olduğunu belirterek, “Bunu, günü değil, çalışanların ve Lefkoşa’nın geleceğini kurtarmak için istiyoruz” dedi.

“ Gerçekçi… Açık .. Samimi olmamız gerekir” diyen Kadri Fellaoğlu, belediyenin gelir-gider tablosunun net olarak ortada durduğuna işaret ederek, şunları söyledi.
“Bu ay maaşlar ödenecek. Bizim çabamız ve hep birlikte fedakarlık yapalım talebimiz, maaşlar daha uzun yıllar düzenli ödenmesi, Lefkoşa’nın da hizmet alması içindir. Batırılmış bir belediyede, elbette fedakarlık yapacağız.  Sendikamız, yüzde sıfır artışla toplu sözleşmeden söz ediyor. Bu toplu sözleşme sanırım geçmiş yönetime sunulmuştu, bize, bu yönde bir başvuru olmadı. Ancak sıfır artış denen, normal maaşlardır, şu anki gelir-gider durumu artışsız önerilen maaşları dahi ödemeye yetmiyorsa, ne yapacağız yani? Geçmişte, farklı kurumlarda yaşanan acı örneklerden ders almalıyız. Günü kurtaralım derken, eğer altımızdaki zemin çökerse, tümden açıkta kalırız. Çok daha sorumlu olmalıyız.”

Personel azaltılması mı tasarruf mu?

Lefkoşa Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu, kendilerinin, 194 kişinin, başkalarının yanlışları yüzünden fatura ödeyerek işsiz kalması yerine, maaşlarda bir miktar tasarruf önerdiklerini söyleyerek, değerlendirmesini şöyle sürdürdü:
“Sendika belli ki 194 kişinin durdurulmasını tercih ediyor, açıklamalarından bu anlaşılıyor. Biz bir süre bu fedakarlığı paylaşalım, maaşlarımızdan bir miktar tasarruf yapalım diyoruz. Bu tasarruf da aile yardımları düzeyinde ve geçici bir süre… Bunu, günü değil, çalışanların ve Lefkoşa’nın geleceği için istiyoruz. Yani bu tasarrufu, çok daha uzun yıllar, düzeli maaş ödemek için yapalım diyoruz. Ayrıca personel durdurması hangi kriterlere göre yapılacak? Sayıştay Raporu var ancak Sayıştay henüz personel konusundaki dosyalarını tamamladı. Biz, komiteler kurduk. Personel komitemizin başkanı Boysan Boyra, mali komitenin başkanı da Ahmet Bağzıbağlı’dır. Komiteleri toplantıya çağırmalarını yine istedim. Eğer sendikamızın elinde bir dosya varsa, işten durdurulacak personele dair, bir personel dosyası varsa, bizimle paylaşsın, değerlendirmeye alalım… Bu yönde adım atılmasını istemek, yetmiyor. İsimler var mı, sendika belirledi mi, biz dediğimiz gibi Sayıştay’la görüştük, henüz dosya tamamlanmadı. İdarenin şu ana kadar bize sunduğu sorunlu 13 kişiyi de disipline verdik. Bunun dışında isim var mı?  Tercihimiz, çalışan ve Lefkoşa Belediyesi için emek veren kimsenin işinden olmamasıdır. Ancak bu olacaksa sorumlusu geçmiş yönetim ve hükümettir.” 

“Devlet gelirimizi istiyoruz”

Belediyenin gelirlerini artırmak için çok çalıştıklarını da anlatan Fellaoğlu, “Sendika da, belediyemize yönelik devlet katkısının serbest bırakılmasını söylüyor. Böylece gelirlerimiz artar, diyor… Biz de bunu istiyoruz. Bu yöndeki başvuruyu avukatlarımız aracılığı ile yarın Maliye’ye sunacağız. Ancak unutulmasın ki bu bir mahkeme süreci gerektirecek. Evet, bizim de iddiamız, belediyenin devletteki gelirlerine el konulamaz yönündedir… Zaten bu nedenle, maaşlardan geçici bir tasarruf istiyoruz ki, bu sorunlar aşılınca, yeniden konuşalım, normalleşme sürecinde ilerleyelim. Belediyenin ayakta kalması için her türlü yolu deneyeceğiz… ”

 

Kaynak: Yenidüzen

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.