1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. “BATMAYAN UÇAK GEMİSİ”
“BATMAYAN UÇAK GEMİSİ”

“BATMAYAN UÇAK GEMİSİ”

Kitapta, “Silihtar Darbesi”, “Özker Özgür’ün Yaptırılmayan Dikili Konuşması” ve “Gasp Edilmiş Meclisi Boykot” gibi konu başlıkları...

A+A-

 

Eski Girne milletvekillerinden Fadıl Çağda’nın  “Batmayan Uçak Gemisi” isimli kitabının tanıtım ve imza günü çarşamba günü saat 18.00’de Girne Belediyesi ve Khora Yayınevi işbirliğinde, Leymosun Kültürevi’nde gerçekleştiriliyor.

Girne Belediyesi’nden verilen bilgide, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, yayınevi yetkilileri ve yazarın sunuş konuşmaları ile başlayacak etkinlikte okurların soru ve yorumlarının da alınacağı ve dileyen okurların kitap alarak yazara imzalatma imkanı bulacağı da belirtildi.

 “1981’den 1990’a Kıbrıslı Türk Siyasetinde Dış Baskı ve Darbeler” alt başlığı ile yayınlanan kitap, siyasette yaşanan dış baskılar ve darbeleri ele alıyor. 1981 seçimleri ile yükselişe geçen sol, buna karşı önlem alan Denktaş rejimi, ayrı devlet ilanı, 1985 Anayasa Referandumu ve 1990 seçimleri ekseninde yaşananlar, dönem boyunca milletvekilliği de yapmış yazarın kaleminden, okurun değerlendirmesine sunuluyor.

Kitap üç bölüme ayrılarak, 1981-1990 dönemleri içerisinde siyasette yaşanan önemli olayları, çarpıcı konu başlıklarıyla ele alıyor. Kitapta, “Silihtar Darbesi”, “Özker Özgür’ün Yaptırılmayan Dikili Konuşması” ve “Gasp Edilmiş Meclisi Boykot” gibi konu başlıkları bulunuyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.