1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. Battı Batacak Dendi; Bombayı Patlattı!
Battı Batacak Dendi; Bombayı Patlattı!

Battı Batacak Dendi; Bombayı Patlattı!

Satışa çıktı

A+A-

Battı batacak denilen ancak inatla sektörde ayakta kalmaya çalışan BlackBerry'nin yeni telefonu Priv ortaya çıktı. Cihazın en önemli özelliği ise Android işletim sistemini kullanıyor olması.

BlackBerry Priv ortaya çıktı. Bu kez şirket BlackBerry 10 işletim sistemi yerine Android'i yeni cihazında kullanmayı tercih ederken, bu şekilde pazar payını artırmayı umuyor.

Diğer Android telefonlara kıyasla BlackBerry Priv'in daha güvenilir yapıda olmasıyla rakiplerinden sıyrılacağına inanan şirketin yeni telefonunun teknik özelliklerine gelince; 

192 gram ağırlığında olan cihazın 5.4 inç'lik bir ekranı var ve 1440x2560 piksel ekran çözünürlüğüne ulaşabiliyor. Corning Gorilla Glass 4 teknolojisini kullanan cihaz Android 5.1.1 işletim sistemiyle geliyor. Bu haliyle cihaz BlackBerry için de bir ilk.

1.8 GHz çift çekirdek Cortex-A57 ve dört çekirdek 1.44 GHz hızında Cortex-A53 işlemcilerden güç alan cihazda 32 GB dahili hafıza ve 3 GB RAM bulunuyor. İstendiğinde microSD kart desteği ile toplam hafıza 200 GB'a kadar yükseltilebiliyor.

18 MP dahili kamera kullanan ve kamerasında optik imaj sabitleyici teknolojisini de kullanan BlackBerry Priv'ın ön yüzünde de 2 MP kamera yer alıyor.

Cihazın yurtdışı fiyatı ise 700 dolar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.