1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAY-SEN, ÇADIR EYLEMİNİ GEÇİCİ OLARAK KALDIRDI
BAY-SEN, ÇADIR EYLEMİNİ GEÇİCİ OLARAK KALDIRDI

BAY-SEN, ÇADIR EYLEMİNİ GEÇİCİ OLARAK KALDIRDI

Bay-Sen, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun BRTK’da yaşanan sıkıntıların,

A+A-

BAY-SEN GENEL SEKRETERİ ÇAKARTAŞ: “EYLEMİ GEÇİCİ KALDIRDIK. TALEPLERİMİZ KARŞILANMAZSA DEVAM EDECEĞİZ”

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (Bay-Sen), Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun BRTK’da yaşanan sıkıntıların çözümüne yönelik “iyi niyet adımlarına karşılık” Başbakanlık önünde bir süredir devam ettirdiği çadır eylemini geçici olarak kaldırdığını açıkladı.

Bay-Sen Genel Sekreteri Ahmet Çakartaş çadır önünde yaptığı açıklamada, eylemlerinin, çalışanların haklarını korumak dışında hiçbir amaç taşımadığına vurgu yaparak, Başbakan’ın bu süre içerisinde kendilerine ılımlı ve anlayışlı davranırken BRTK Yönetimini de sorunların çözümü yönünde teşvik ettiğini söyledi.

Çakartaş, bazı sorunların çözümüne yönelik adımların atıldığını ancak esas BRTK Yasası’nın bir an önce geçirilmesi, ayrıca Toplu İş Sözleşmesi’nin gereklerinin yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

BRTK’da yaşanan sorunların daha fazla büyümeden çözülmesini talep eden Çakartaş, iyi niyet adımlarına karşılık bugün eylemi geçici olarak kaldırdıklarını, ancak sorunların devam etmesi ve taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda daha kapsamlı eylemler yapacaklarını vurguladı.

Bay-Sen’in BRTK Yönetim Kurulu Üyesi Osman Kurt da, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun inisiyatif üstlenmesinin ardından sözleşme sıkıntısının çözüldüğünü, bugün itibariyle 363 akitli ve 34 sözleşmeli personelin alfabetik sıraya göre sözleşmelerini yeniden imzalamaya başladığını söyledi.

Kurt, BRTK çalışanlarının sadece kısıtlı ölçüde milli gün ve resmi tatillerde yaptığı ek mesaiyle ilgili problemin de çözülme aşamasında olduğuna işarete ederek, ek mesai ücretlerinin 2013 dönemine ait olanlarının da ödenmesi için maliyeye onay verildiğini kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.