1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAY-SEN: “NE EYLEME NE DE HAK ARAYIŞINA SAYGINIZ VAR”
BAY-SEN: “NE EYLEME NE DE HAK ARAYIŞINA SAYGINIZ VAR”

BAY-SEN: “NE EYLEME NE DE HAK ARAYIŞINA SAYGINIZ VAR”

Bay-Sen, bugüne kadar sadece çalışanların hakkını aramak için çalıştıklarını buna karşın,

A+A-

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (Bay-Sen), bugüne kadar sadece çalışanların hakkını aramak için çalıştıklarını buna karşın, “naylon sendika” olarak nitelediği bir sendikanın ne eyleme ne de hak arayışına saygısının olduğunu kaydetti.

Bay-Sen’in, BRT çalışanının haklarının verilmesinden başka bir niyeti olmadığı vurgulandı.

Bay-Sen Başkanı Salih Sakallı yazılı açıklamasında, sadece çalışanların hakkını aradıklarını ve sustuklarını, buraya yoğunlaştıklarını ancak bu suskunluklarının “birileri” ve sözde sendika tarafından yanlış anlaşıldığını belirterek, eleştirilerde bulundu.

O sendika ve “birilerinin”, çalışanı kurum müdürü ile baskı altına alarak yetkili sendika olacaklarını sandığını, ancak sandıkta tokat gibi yanıtını aldığını belirten Sakallı, şunları kaydetti:

“Bugün de çıkmış hak arayışını, eylemi, direnişi bir felaket gibi göstermeye, çalışanı korkutmaya, sindirmeye çalışıyorlar. ‘Aman ha hakkınızı aramayın yoksa mahvolursunuz’ diyen bir zihniyet kendisine ne hakla hala sendika diyebiliyor buna şaşıyoruz.

Bütçe yetersiz diyorlar. Onlara tavsiyemiz koltuğunu korumak için canla ve başla çalıştıkları kişinin son açıklamalarına bakmalarıdır.”

Bay-Sen Başkanı Sakallı, yüzlerce çalışanın neden kendilerine değil de Bay-Sen'e aidat ödediğini ise şöyle açıkladı:

“SİZİN DE HAKLARINIZI KORURUZ”

“Çünkü BRT çalışanı size güvenmiyor, çünkü BRT çalışanı size inanmıyor, çünkü BRT çalışanı sizin kim olduğunuzu çok iyi biliyor.

Sendikacılığın ne olduğunu değil ama ne olmadığını sizden çok iyi bir şekilde öğrenmekteyiz.

Üç kişi ile kurum yönetmeye çalışan, kuruma yıllarını vermiş isimleri dışlayan zihniyete hizmet etmek ‘sarı sendikacılık’ bile olamaz, olsa olsa ‘naylon sendikacılık’ olur.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.